S vítězstvím jsem nepočítal, tvrdí Schumacher

Magny Cours - Michael Schumacher si celkové prvenství v šampionátu zajistil už v dnešním jedenáctém dílu mistrovství světa na francouzském okruhu Magny Cours, na němž zvítězil před Finem Kimim Räikkönenem, kterého předjel čtyři kola před cílem. "Najednou jsem měl titul v kapse," řekl Schumacher k rozhodující chybě svého finského rivala. "Poslední kola byla nejtěžší v mém životě. Cítil jsem obrovský tlak, že už nesmím udělat žádnou chybu," svěřil se po závodě Schumacher, kterého přemáhaly emoce ještě dlouho po dojezdu.

Ziskem titulu už po jedenácti závodech se vyrovnal Britu Nigelu Mansellovi, jemuž se stejný kousek povedl v roce 1992. "Nepočítal jsem, že se mi to povede už tady. Jsem hrozně šťastný, že jsme to s tímhle skvělým týmem zvládli. Je úžasné, čeho jsme dosáhli," uvedl Němec a nešetřil chválou na své spolupracovníky z Ferrari.

V rekordním tažení může Schumacher pokračovat. Osmým vítězstvím v sezoně se přiblížil vlastní a Mansellově rekordní bilanci, která je ještě o jedno prvenství bohatší. Další krok k jejímu překonání může udělat už příští neděli v Hockenheimu, kde ho bude čekat 120 tisíc domácích fanoušků. "Už se těším na oslavu, protože vím, jaké mě tam čeká přivítání," uvedl Schumacher, který nestíhal přijímat blahopřání ze všech stran.

Michael Schumacher vítězí ve Velké ceně Francie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž