Rickardsson potvrdil letošní suverenitu

  • 1
Kodaň - Letošnímu seriálu plochodrážní Grand Prix dál vládne Tony Rickardsson. Švédský reprezentant vyhrál i sobotní závod v Kodani. Pětinásobný světový šampion dominoval už ve čtyřech z pěti letošních závodů a do Prahy, kde bude seriál pokračovat 9. července, přijede s náskokem 45 bodů.

O šestý titul by Rickardssona mohla připravit jen obrovská smůla ve zbylých čtyřech závodech. "Pořád se ještě může stát spousta věcí," uvedl legendární Švéd, který jako první jezdec v historii dokázal vyhrát tři Grand Prix po sobě a čtyři v jedné sezoně.  "Na rekordy nemyslím, chci prostě vyhrávat," řekl. 

V kvalifikační části kodaňského závodu si Rickardsson připsal tři vítězství. V šesté rozjížďce podlehl krajanovi Andreasi Jonssonovi a v deváté ho defekt odsoudil k poslednímu místu.

V semifinále pak dojel druhý za mladým švédským konkurentem Antoniem Lindbäckem, ale v boji o prvenství se nenechal zaskočit.  Finálovou jízdu vyhrál před Američanem Gregem Hancockem a Lindbäckem.  Čtvrtý dojel domácí favorit Nicki Pedersen. 

Žádný český jezdec letos v elitním seriálu pravidelně nestartuje, na pražské Markétě se na divokou kartu představí Aleš Dryml. Náhradníky pro českou Grand Prix jsou Lukáš Dryml, Bohumil Brhel, Adrian Ryml a Luboš Tomíček.

Výsledky
1. Rickardsson (Švéd.), 2. Hancock (USA), 3. Lindbäck (Švéd.), 4. N. Pedersen (Dán.), 5. Crump (Austr.), 6. Jonsson (Švéd.), 7. Hampel (Pol.), 8. Andersen (Dán.).
Pořadí GP (po pěti závodech):  1. Rickardsson 120 b., 2. Crump 75, 3. N. Pedersen 68, 4. Adams (Austr.) 56, 5. Lindbäck 53, 6. Hancock 51.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž