Diskuze

Prokop skončil na Dakaru sedmý, Macík řídil pátý nejrychlejší kamion

Automobilový jezdec Martin Prokop obsadil celkové sedmé místo v Rallye Dakar a vyrovnal v této nejprestižnější kategorii české maximum, které v roce 2009 vytvořil Miroslav Zapletal. Podruhé v kariéře vyhrál bývalý světový šampion v rallye Španěl Carlos Sainz. Skvělý finiš se vydařil mezi kamiony Martinu Macíkovi, který se posunul na pátou pozici a překonal svůj dosud nejlepší výsledek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Az ted si zacinam uvedomovat, jaky to byl od Tatry, Karla Lopraise a celeho tymu uspech, 6x vyhrat Dakar. A to jich mohlo byt 7, kdyby nemeli smolnou posledni etapu (myslim v roce 2000), kde uz o nic neslo.

Az zije Tatra, at zije Dakar! (ale radeji opravdu v Africe :-)

0 0
možnosti

Gratulace nejen vítězům, a nejen našim - ale všem, kteří to dojeli do cíle. Jak se píše a říká - asi to byl jeden z nejtěžších Dakarů. Nakonec - řekl to i náš Macháček, a ač ten rozhovor před startem s ním byl zajímavý - názor po tomto ročníku poopravil. :-)

4 0
možnosti
Foto

V kategorii kamionů dojel na 6. místě Sugawara na kamionu Hino. To je veliký úspěch a ukazuje, že letošní Dakar byl opravdu náročný i když Sugawara měl proti konkurenci o cca 300 koní méně, tak svojí spolehlivou jízdou dojel v hned za nejlepší pětkou R^

3 0
možnosti

není to ten hrozně starý japonec?

0 0
možnosti

Prokop patří do továrního týmu....

0 0
možnosti
Foto

Tak Kolomý nakonec ztráta skoro 2 a půl hodiny. Propad na jedenácté místo. Důvodem byl utržený kardan. Hned za ním na dvanáctém místě skončil jeho týmový parťák Šoltys. Celkově pro Buggyru zklamání.

Gratulace Macíkovi - 5 místo je super.

A klobouk dolů před Roučkovou - u ní jsem čekal, že to po náročném začátku vzdá. Ale vydržela to a dokončilaR^

6 0
možnosti

Nevím proč, ale v duchu jsem si říkal, že by Roučková mohla dojet. Jinak u Buggyry jsem čekal jiné umístění, ale já osobně si myslím, že tento Dakar ukázal spíš slabiny, než výhody konstrukčního řešení Tatry a možná i mizernou kvalitu subdodavatelů.

0 0
možnosti

Bohužel Martin Kolomý zůstal stát krátce po startu, tak snad dojede do cíle.

0 0
možnosti

Tak Kolomý už pokračuje.

0 0
možnosti