Poslední závod a Votroubek může slavit

Vysoké Mýto - Přesně před měsícem divoce slavil domácí superkrosové zlato a teď je navíc na nejlepší cestě získat titul evropského šampiona. Motokrosař Michal Votroubek z vysokomýtského Mňuk Teamu může životní úspěch dobýt 23. září ve švýcarském Amriswillu. Stačí maličkost: udržet v čele průběžného pořadí kategorie MX2 amatérské asociace IMBA luxusní náskok 109 bodů.

Přestože v anglickém Branstonu to byl Votroubkův nejhorší letošní závod, pojistil si pozici vedoucího závodníka. Ale bylo to drama: v první jízdě skončil až osmý, ve druhé pátý, ale pokaždé jej porazil průběžně druhý Phil Mercer - někdejší účastník mistrovství světa.

Votroubek se mohl uklidnit až po poslední třetí rozjížďce, kterou jasně vyhrál a jeho pronásledovatel byl čtvrtý. Celkově zvítězil domácí Andre Adrian, vysokomýtský motokrosař byl těsně třetí. "Jsem rád, že porážím takové borce jako Mercer," pronesl Votroubek, který útočí na evropské zlato. Další úspěch ale může získat podstatně dřív.

Už 19. srpna se na jeho nejoblíbenější trati v Holicích jede další díl mezinárodního mistrovství České republiky. Votroubek je po čtyřech závodech třetí a celkový bronz by rád alespoň udržel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž