Plošináři se ve Slaném utkají o semifinále MS

Slaný - Nejméně tři čeští plošináři se zúčastní v sobotním posledního čtvrtfinále závodu mistrovství světa jednotlivců na ploché dráze, který je zároveň součástí kvalifikace na příští ročník grand prix. Ve Slaném budou se o šest míst pro semifinálový závod určitě poperou Josef Franc, Antonín Šváb a Tomáš Topinka, který už roky závodí se slovenskou licencí.

"Ještě se nám nepřihlásil závodník z Austrálie, může tak dojít na nasazení náhradníka," prohlásil na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu Petr Pospíchal. Prvním čekatelem na start je další český jezdec Adrian Rymel, druhým náhradníkem pak Petr Ondrašík.

Favoritem je Stefan Dannö ze Švédska. "Snad se do postupové šestky dostanou také čeští jezdci," věřil Pospíchal. Sedmý muž v pořadí sobotního závodu, který začne v 16:00, bude pro semifinále náhradníkem.

Pokud by pořadatelům nepřálo počasí, jako tomu bylo při sobotní grand prix na Markétě, náhradními termíny jsou 23. a 24. května.

Semifinálové závody jsou na programu 5. června v Lonigu a 20. června v Zolderu. Finále, z něhož dva závodníci postoupí do grand prix, se pojede 14. srpna ve Vojensu. Ve Slaném začne sobotní závod v 16:00.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž