Gerd Körber v nové sedačce

Gerd Körber v nové sedačce - Německý závodník Gerd Körber si hoví v nové sedačce českého tahače Buggyra MK 002.

Pilot nové Buggyry září. Zatím

Roudnice nad Labem - Jezdec číslo jedna stáje Buggyra Martina Kolec Němec Gerd Koerber přijel do týmové továrny Buggyra Technology Center v Roudnici nad Labem, aby si vzkoušel novou sedačku, volant, pedály, prostě své pracovní prostředí zvané kokpit. Nakonec byl tak spokojený a nadšený, že se mu vůbec nechtělo domů do Německa. Po hodinové práci, kdy s techniky "pasoval" vše v kabině buggyra tak, aby vůz co nejsnadněji ovládal, by se Gerd nejraději hned rozjel na dráhu. „Konečně, poprvé v životě mi dokonale vyhovuje pozice sedačky u závodního tahače," prohlásil německý šampion s nadšením. Byl v dobré náladě, tak vtipkoval.

Zatímco na kabinu nového stroje zatím pěje chválu, umístění sedačky v loňském voze Buggyra MK001 přirovnal k posedu na veřejné toaletě.

Technici stáje včera dokončili instalaci kabeláže, telemetrie a kabina vozu šla do lakovny. Vše vypadá tak, že stáj dodrží předpokládaný plán dokončení prvního vozu, kterým je první březnový týden. Právě v tento čas poprvé vyjet nová buggyra. Körber by měl jezdit na letišti v Odolena Vodě.

„Práce na obou nových vozech jsou v několika denním předstihu proti původnímu plánu, což je poprvé v mé kariéře. Zkoušky všech částí nových vozů navíc vypadájí skvěle, takže se už těším na první jízdy," řekl šéf stáje Martin Koloc, který letos nasadí v evropském poháru tahačů dva nové tahače a jeden loňský.

Zatímco Körber je jasnou jedničkou týmu, o zblých jezdcích se stále jedná. Nejvíce šancí mají zřejmě David Vršecký a Brit Chris Tucker. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž