Pech patří k favoritům Rallye Bohemia

Plzeň - Tři horké favority má podle mínění odborníků 31. ročník automobilové Bohemia Rallye, která startuje dnes v podvečer v Mladé Boleslavi. Prvním je vítěz čtyř předchozích ročníků Roman Kresta (Ford Focus WRC), druhým Jan Kopecký (tovární Škoda Fabia WRC) a třetím je plzeňský pilot a loňský mistr republiky Václav Pech (Ford Focus WRC).

Pechovi se před rokem v okolí Mladé Boleslavi příliš nedařilo, na začátku soutěže havaroval a mechanici měli plné ruce práce s tím, aby Focuse WRC opravili. Pak ale předvedl fantastickou stíhací jízdu a z téměř padesáté příčky se probil na čtvrté místo.

„Letos si chci napravit reputaci. Bohemia je klíčovým podnikem pro vývoj pořadí v českém mistrovství. Hlavní je být v cíli. Za úspěch považuji umístění do třetího místa,“ uvedl Václav Pech, který vede průběžné pořadí tuzemského mistrovství.

Pech ale tvrdí, že do pořadí na stupních vítězů ještě promluví Štěpán Vojtěch (Peugeot 206 WRC).

„Při posledním sprintu v Kopné ukázal, jak je rychlý. Navíc má výhodu, jede téměř doma,“ uvažoval plzeňský pilot, jehož právě mladší z bratrů Vojtěchových v Kopné porazil.

Po roční přestávce se na start mladoboleslavské soutěže postaví domažlický pilot Marcel Tuček. Před rokem chyběl kvůli zdravotním problémům.

Podnik ale řadí mezi své oblíbené. „Vždycky jsem se na Bohemii těšil, je to jeden z vrcholů domácí sezony. Bohemia se jede tři dny, a proto je důležitá výdrž posádky i auta,“ sdělil Marcel Tuček, který tentokrát sjede se startovní rampy s malým vozem Toyota Yaris 1.3 a tudíž nepatří mezi kandidáty na přední místa absolutní klasifikace.

„Zajímá mě tentokrát především pořadí ve třídě nejmenších enek. Po loňských zdravotních potížích jedu raději s menším autem, přece jen ještě nejsem v tak dobré kondici, abych jel s velkých vozem,“ doplnil Marcel Tuček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž