Ondřej Vostatek

Ondřej Vostatek | foto: Martin Kabát/ Sportegy

Nejsem nervák, tvrdí zelenáč s divokou kartou. Most ho nerozklepe

  • 0
Jako osmnáctiletý zelenáč by mohl cítit trému, motocyklovému závodníkovi Ondřeji Vostatkovi se však před domácím závodem mistrovství světa superbiků kolena nerozklepou. „Nejsem nervák. Je dobré být v tomhle jiný,“ usmívá se jezdec, jenž se v Mostě představí díky divoké kartě ve třídě Supersport 600.

Vostatek bude hájit barvy továrního týmu Dynavolt Triumph a těší se na podporu domácích fanoušků. „Jsem z té příležitosti nadšený a chci zajet co nejlepší výsledek pro sebe i tým. Těším se na start na jedné z mých nejoblíbenějších tratí a věřím, že mě čeští fanoušci poženou dopředu,“ přeje si.

Vostatek odjel v šampionátu supersportů celou minulou sezonu. Získal 20 bodů a skončil celkově sedmadvacátý. Na domácí trati vybojoval loni jedenácté a šestnácté místo.

Letos chce ještě víc využít znalosti domácího okruhu. „Je to trať, kde mám ze všech jezdců, kteří tam letos jedou, nejvíc najeto. Ale tyhle znalosti se vždy smažou po prvním tréninku. Kluci se s tím také za pár kol sžijí a závody jsou pak díky tomu vyrovnané,“ podotkl jezdec, který letos působí ve španělském šampionátu.

Ještě nenašel svoji hranu, v Mostě chce König bodovat: Bylo by to sladké

Vostatek bude vedle Olivera Königa a Petra Svobody třetím českým závodníkem v mosteckém poli. Na okruhu trénoval před pár týdny.

„Měl jsem možnost otestovat motorku, se kterou pojedu. Přišlo mi, že kluci ze mě byli nadšení a já z nich taky. Je to složitá motorka, snažil jsem se ji pochopit a nakonec jsme si sedli. Ta motorka neodpouští chyby. Musel jsem změnit spoustu věcí. Je to velký skok při nájezdech do zatáček a v průběhu otáček,“ líčil mladý závodník.

Program osmého dílu mistrovství světa superbiků v Mostě začne v pátek 28. července a skončí o dva dny později. Vostatka a spol. čekají dva závody.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž