Nic netrvá věčně, konstatoval Pech

Plzeň - Byl to téměř nekonečný příběh. Václav Pech totiž více jak tři roky nepoznal, jak nepříjemné je nevidět cíl automobilové rallye. Od července 2001 sbíral jeden úspěch za druhým, mezi nimi dva tituly mistra republiky a třeba také vítězství ve slavné Barum Rallye. Jenže každá série jednou skončí - ta Pechova přesně před týdnem v Pačejově. Vyřadila jej technická závada.

"V červenci 2001 jsem odstoupil ze třetího místa na Bohemii, jinak jsem všechny soutěže dokončil. Docela mě mrzí, že jsem sérii ukončil právě v Pačejově. Rallye Agropa je totiž soutěží, při které jsem zažil soutěžní premiéru v šestadevadesátém roce," konstatoval Václav Pech.

Plzeňského pilota vyřadila v Pačejově ze hry prasklá kardanová hřídel, která ale měla za sebou teprve zhruba polovinu předpokládané životnosti.

"Je to tak trochu záhada. Během soutěže nedošlo k situaci, kdy by byla hřídel nějak extrémně namáhána. Pravděpodobně se nějak projevila vada materiálu," uvažoval dvojnásobný český šampión v automobilových rallye.

"Poškozené díly půjdou pod rentgen a výsledky budeme analyzovat. Odstoupení mě hodně mrzí, ale nic netrvá věčně."

Pilot stáje EuroOil hovoří o štěstí v neštěstí. Upadlá hřídel totiž poškodila palivovou nádrž, ze které začal unikat benzin. "Byli jsme rádi, že benzin nezačal hořet, vytékal totiž na výfukové potrubí," vysvětlil Pech.

Od července 2001 do minulého týdne byl plzeňský soutěžák v cíli 48 rallye za sebou, což je výsledek vpravdě unikátní. Novou sérii soutěží, ve kterých bude jen a jen bodovat, může Plzeňan zahájit už přesně za týden. To bude stát na startu blovické Rallyšou.

"Vyhrál jsem v Blovicích čtyřikrát po sobě a udělám všechno pro to, abych tady vyhrál popáté," doplnil Václav Pech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž