Oliver König

Oliver König | foto: Jan Altnerpro iDNES.cz

Bautista ovládl i čtvrtý závod v MS superbiků. König dojel v Indonésií sedmnáctý

  • 2
Český jezdec Oliver König začal druhý podnik mistrovství světa superbiků v indonéské Mandalice sedmnáctým místem. I čtvrté vítězství v sezoně si připsal obhájce titulu Španěl Álvaro Bautista. König za ním zaostal o více než minutu.

„Zatím se nám nedaří zrychlovat. Jezdím o dost pomaleji než v minulém roce, někdy dokonce o dvě sekundy. Nejsme schopní zjistit proč, není to úplně příjemná situace. Je těžké stroj zrychlit, ale snažíme se s tím bojovat a vylepšit vše na neděli,“ uvedl König v tiskové zprávě.

Dvacetiletý český závodník zatím jezdí na kawasaki loňské specifikace. Pro další závodní víkend na konci dubna v nizozemském Assenu by už měl mít jezdec týmu Orelac Racing Movisio k dispozici nový materiál.

Před týdnem v Austrálii König nejprve nedojel kvůli technickým problémům. Druhý den pak na Phillip Islandu obsadil 17. místo ve sprintu a v druhém hlavním závodě byl osmnáctý.

Závod mistrovství světa superbiků

Mandalika (Indonésie)

První závod: 1. Bautista (Šp./Ducati) 32:44,093, 2. Razgatlioglu (Tur./Yamaha) -4,809, 3. Locatelli (It./Yamaha) -6,586, ...17. König (ČR/Kawasaki) -1:09,875.

Průběžné pořadí MS: 1. Bautista 87, 2. Locatelli 50, 3. Razgatlioglu 43.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž