Karel Abraham

Karel Abraham | foto: Profimedia.cz

Abraham nechtěl mluvit o pádech. A pak poprvé v sezoně spadnul

  • 4
Jerez (Od našeho zpravodaje) - Když Karel Abraham v sobotu od novinářů slyšel otázku na to, že v této sezoně včetně testů ještě nespadnul, hned se chmuřil. "O tom se nemá moc mluvit. Teď to dlouho nepřišlo, ale kdykoliv se to může stát. Závodění totiž není o tom, aby se nepadalo. Naopak limit se musí občas zkusit."

O den později se na žurnalisty chmuřil znovu a s ironií říkal: "Kdo se mě ptal na ty pády?" Pravý bok kombinézy měl sedřený a jelikož na dotazy odpovídal ještě ve chvíli, kdy se jeho soupeři z MotoGP vraceli teprve z dráhy do boxů, nebylo těžké pochopit, co se v případě Abrahama v závodě odehrálo.

Ano, spadnul. "Přijel jsem do zatáčky, chytnul brzdu a ona pořádně nefungovala. Tak jsem tu šikanu projel rychleji, což neunesl předek motorky, který v tom horku stál za prd." Mašinu sice postavil, pokračoval dál, jenže když viděl, že k bodům to má lán cesty, raději závod ukončil. "Ta brzda blbnula dál. Přijet do zatáčky v plné rychlosti bez brzdy by byl průšvih."

V Jerezu se trápil i druhý český Karel, ten s příjmením Hanika. Tréninky i kvalifikaci třídy Moto3 téměř proseděl v boxech, protože na jeho stroji nefungoval motor. Do závodu tak startoval až 29. a polepšil si v něm o deset míst. A tak tradičně vysoko mířil jen Jakub Kornfeil. Znovu nebyl daleko od stupňů vítězů, znovu se ale mezi první trojku nedostal a skončil šestý.

"Snažil jsem se zuby nehty držet v první skupině, ale už jsem neměl na to, abych do toho boje zasáhnul. I tak jsem z toho vyždímal, co se dalo a 10 bodů se rozhodně bude hodit," popsal Kornfeil, který je šestý i v celkovém pořadí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž