Motokrosový Orion chce tituly

Litomyšl - Tým Orion Litomyšl touží v letošní sezoně získat titul v soutěži družstev, ale i v individuálním pořadí motokrosového šampionátu. Jeho nejlepší závodník a bývalý mistr republiky Petr Masařík obsadil loni ve třídě open třetí místo a o možnost vrátit se na týmový trůn přišel Orion v posledním závodě prohrou o jediný bod s Yoko CZ racing team.

"Chceme vylepšit loňská umístění, takže bojovat o tituly," prohlásil na dnešní tiskové konferenci manažer týmu Petr Kovář.

Stálými jezdci jsou motokrosaři Masařík, Vítězslav Marek (KTM 450) a Jan Mikulecký (KTM 125), silničář Michal Březina a Martin Slavík a teprve devítiletý Martin Doubek v motokárách.

"Chci se porvat o titul, věřím, že se mi bude dařit," řekl Masařík, který oproti loňsku vyměnil motocykl KTM za stroj Honda CRF 450. S jeho zajížděním však měl kvůli technice problémy. "Ale věřím, že se dá všechno do pořádku," doufal motokrosař, jenž by se rád zúčastnil i několika závodů mistrovství světa v kategorii MX3.

Jeden z největších motocyklových týmů v republice bude znovu patřit k favoritům šampionátu i proto, že opět hodlá využívat hostování zahraničních jezdců pro vybrané motokrosové závody a pro soutěž družstev.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž