Motokrosař Petr Bartoš

Motokrosař Petr Bartoš | foto: www.orionracing.cz

Motokrosař Petr Bartoš: Útok na lídra Zarembu? Jen tiše

  • 0
Frontální útok na vedoucího Zarembu? Takhle silných řečí se sice od Petra Bartoše nedočkáte, přesto je patrné, jak moc by si přál usadit se v čele motokrosového mistrovství republiky ve třídě Open. Jenže kromě jezdce litomyšlského Orionu mohou na stejný cíl pomýšlet další tři borci: tak neskutečně našlapané je průběžné pořadí.

1. Zaremba 126 bodů.
2. Bartoš 123.
3. Čepelák 115.
4. Masařík 112
5. Kadleček 105.

Tak to vypadá po třech odjetých závodech. Čtvrtý je programu už zítra v Šumperku na zřejmě nejrychlejší trati celého šampionátu.

"O útoku na první místo mluvím nerad. Řekněme, že budu spokojen s jakýmkoli konečným umístěním na stupních vítězů," říká Bartoš, který minulý víkend oslavil třicáté narozeniny. "Ale v příštím závodě bych strašně rád jel s červenou tabulkou."

Co to znamená? Červená tabulka se startovním číslem vždy patří průběžně vedoucímu jezdci. "To by byl splněný sen. Raději nebudeme předbíhat," uvádí Bartoš, jenž byl před necelým měsícem třetí v Kramolíně jen o jeden bod za vedoucím Čepelákem.

Říkáte si, že je to slušný výsledek? Tak potom máte diametrálně odlišný názor od šéfa litomyšlské ekipy Petra Kováře, který své stájové jedničce pořádně vynadal: "Ve druhé jízdě dělal začátečnické chyby. Už mohl být první."

A závodník Kovářova slova bere: "Zkusím to napravit v Šumperku, dám do toho všechno." Přestože od posledního dílu mistrovství uplynuly již čtyři neděle, Bartoš rozhodně nezahálel. Vyrazil na tak trochu tajnou misi do Německa, kde testoval motocykl už na rok 2010. "Bohužel o tom ještě nesmím mluvit," dává si pozor.

Tak raději zpět k šumperské trati na Rapotínské stráni: "Patří k mým nejoblíbenějším. Je hodně rychlá a neodpouští jezdecké chyby. Snad na ni budu vzpomínat v tom nejlepším," dodává Bartoš.
Ujme se vedení v seriálu?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž