Vozy ze  stáje MKR Technology

Vozy ze stáje MKR Technology | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

Silk Way Rally se jede jen v Rusku, letecký most do Číny padl

  • 0
Tradiční Silk Way Rally se letos změní. Zatímco v loňském roce musely posádky přejet přes tři státy, letos vede trasa jen na území Ruska. Závod se z původních dvou týdnů smrsknul na jediný. O to budou boje o vítězství intenzivnější. Severočeský tým MKR Technology bude mít na Hedvábné stezce dva své kamiony.

„Pořadatelé letošní Silk Way naplánovali první část v Rusku a druhou v Číně, kam všechny posádky měl přepravit velký Antonov. A právě tím vznikl problém, jelikož se nestihla dostavět odpovídající přistávací plocha, která by takový provoz unesla,“ tlumočila vysvětlení pořadatelů Klára Kressová, manažerka severočeské stáje MKR Technology.

Organizátoři tak přišli s nápadem zachovat původní termín a jet těžký závod jen na území Ruska s tím, že v září na ni naváže Silk Way Čína.

Letos v červenci tak na posádky čeká sedm těžkých dnů. Rallye zahájí 20. července ceremoniál v ruské Astrachani, po sedmi dnech závod vyvrcholí v Moskvě.

Na posádky bude čekat přes 2 500 offroadových kilometrů a nástrahy pouště Kalmykia. Pořadatelé slibují těžký závod především co do navigace. Písečné duny nebudou tak velké jako v Číně, ale rvát se s nimi posádky budou muset už od samého začátku.

Severočeský tým bude mít na startu dva kamiony Renault Trucks. Za volantem budou sedět holandští piloti Martin van den Brink a Gert Huzink.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž