Adam Lacko

Adam Lacko | foto: Ondřej Bičiště, MAFRA

Lacko chce v Zolderu navázat na výsledky z Mostu a přiblížit se Lenzovi

  • 0
S cílem navázat na vydařené výsledky v Mostě, kde vybojoval dvě druhá místa, vstoupí o víkendu Adam Lacko do pokračování mistrovství Evropy tahačů na belgickém okruhu Zolder. Jezdec týmu Buggyra ZM Racing v domácím prostředí mírně snížil ztrátu na průběžně třetího Saschu Lenze z Německa na 26 bodů a věří, že po neděli bude jeho odstup ještě menší.

„Dvě druhá místa v Mostě byly super výsledek, na který chci teď o víkendu navázat. Zolder je rychlý, technický a nebezpečný, proto ho mám moc rád. Bude to hodně o brzdách a akceleraci, v obou případech se jedná o moje oblíbené disciplíny. Pro konečný výsledek bude důležitý dobrý start do závodu,“ uvedl Lacko na webu českého týmu.

Sedmatřicetiletý jezdec stále dohání ztrátu z nevydařeného úvodu ME v Misanu, po kterém byl průběžně až sedmý. „Na konci chci být lepší než čtvrtý,“ podotkl Lacko minulý týden na severu Čech. Evropský šampion z roku 2017 má na útok na bronzovou pozici tři závodní víkendy, po Zolderu se tahače představí ještě v Le Mans a tradiční konec je ve španělské Jaramě první říjnový víkend.

Průběžné pořadí ME: 1. Kiss (Maď./MAN) 257, 2. J. Hahn (Něm./Iveco) 197, 3. Lenz (Něm./MAN) 184, 4. Lacko (ČR/Buggyra) 158.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž