McRae končí ve stáji Ford

Londýn - Tovární stáj Ford oznámila, že se nebude dál účastnit licitací a tahanic o své eso Brita Colina McRae, kterému letos končí v týmu smlouva. Bývalý mistr světa chtěl po týmu pět milionu liber za to, že v jeho barvách napřesrok pojede. Ford řekl jasně, že tolik nezaplatí, a že raději dá peníze do vývoje vozů. A kde tedy skončí Colin McRae? Vábí jej stáje Subaru a Citroen. Pro Japonce dříve jezdil a s jejich vozem získal v roce 1995 i mistrovský titul, ovšem zákulisní spekulace, jež abírají stále silnější kontury pravidvých informací, hovoří spíše ve prospěch Francouzů.Rallye San Remo x Zranění Alistera McRae
Citroen bude v příští sezoně, na rozdíl od letoška, absolvovat celý světový šampionát a převelice stojí o to, aby v týmu bylo prvotřídní eso. A právě Colin McRae má být tím pravým.

Skot pro list The Guardien prohlásil: "Jednal jsem s šéfem Citroenu Guyem Frequelinem a ačkoli není rozhodnuto, vše je na dobré cestě."

Britský pilot Colin McRae se svým Fordem Focus při posledním dnu Safari Rallye, která se napřesrok už nepojede jako světová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž