Manželé Trojanovi na archivní fotografii

Manželé Trojanovi na archivní fotografii | foto: František Panec, MAFRA

Manželé Trojanovi jeli opět rallye. Návrat pokazily smolné závady

  • 0
Zkušení jihočeští automobiloví závodníci, manželé Trojanovi, po Rallye Český Krumlov přemýšlejí, co dál. Už jednou se závoděním skončili, ale soutěž si i přes potíže užili a přemýšlejí o Pačejovu.

Hlavně chtěli dojet do cíle. A to se jim podařilo. Dokonce na 28. místě v absolutním pořadí. Katovická posádka manželů Evy a Jiřího Trojanových s Renaultem Clio R3 závodících za pořádající CK Motorsport se stala nejlepší jihočeskou posádkou na Rallye Český Krumlov, které se jelo o víkendu.

„Byla to pro nás ale nejsmolnější rallye, i když jsme si dali za cíl dojet závod, což se nám povedlo. Jenže měli jsme docela dost problémů. Řekl bych, že to byly takové spíš školácké potíže. Možná z toho důvodu, že jsme dlouho nezávodili,“ myslí si Jiří Trojan, který se se svou navigátorkou a manželkou Evou do automobilových soutěží vrátil po více než roční přestávce.

„Trochu mě mrzí, že jsme auto ani pořádně neprověřili. Hned v první sekci se nám porouchal komunikační systém, takzvaný interkom. Takže jsem musel jet takzvaně na oči, nebo podle paměti. Pak v dalším testu nám po dvou kilometrech přestala jít světelná rampa, a jelikož už se mi s věkem horší zrak, tak jsme naopak jeli jen podle rozpisu. Auto vám svítí jen málo před sebe, první etapa se nám tedy vůbec nevyvedla,“ smutní 58letý Trojan.

Druhá sobotní etapa krumlovské rallye ale Trojanovým lepší náladu nepřinesla. „Školácká závada, uvolnil se nám minusový pól, tedy ukostření. A trvalo nám delší dobu, než jsme na problém přišli. Pak jsme i nachytali nějakou penalizaci v časové kontrole, také nám pak auto nechtělo startovat. Ale nakonec jsme se nějak do cíle dostali, i když byl letošní Krumlov hodně náročný. V sobotu už na Malontech dost pršelo a my jsme navíc opravdu delší dobu nezávodili. I tak jsme si rallye užili,“ říká Trojan.

Jestli budou Trojanovi ještě dál závodit, se zatím neví. „Chtěli jsme jet do Pačejova, který je také blízko. Ale pořád nevíme. Budou také rozhodovat finance, i když je dobré, že s autem se po Krumlovu nic nestalo, tedy že s tím další výdaje nebudou,“ míní jihočeský závodník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž