Krestův epilog s tovární Octavií WRC

Boloňa - Po třetím místě z předloňska a stříbru z minulého roku získal Roman Kresta v exhibičním závodě Memoriál Attilia Bettegy čtvrté místo. V soutěžácké show, která byla vrcholem akce Motor Show Boloňa, se v Itálii představil naposledy v sedle tovární Octavie WRC. Jak jsme v závěru týdne uvedli, jezdec neprodloužil smlouvu s týmem Škoda Motorsport a v nejbližších dnech má oznámit, s čím a kde bude závodit. Vše nasvědčuje tomu, že Kresta pojede napřesrok s Peugeotem 206 WRC.Proč Kresta skončil ve Škodě Motorsport
Jezdci byli v Boloni rozděleni do dvou družstev. Kresta zvítězil v pěti ze šesti jízd, když dokázal porazit loňského vítěze Cantamessu, Tuohinena, Navarru, Travagliu a Grönholma, který se potýkal s technickými problémy.

Prohrál jen s Petterem Solbergem, získal nejvíce bodů a stal se vítězem zelené skupiny. Druhý skončil Navarra a třetí Radström. V červeném družstvu zvítězil Petter Solberg.

V neděli probíhaly poslední tři rozjížďkové jízdy a Kresta se utkal s Thirym, Higginsem a Radströmem. Všechny tři jízdy vyhrál a postoupil do semifinále. V první semifinálové jízdě zvítězil Navarra před Solbergem, v druhé startoval Kresta proti Tuohinenovi.

Cílem projel první Tuohinen a Kresta se Solbergem postoupili ke své závěrečné bitvě o bronzovou příčku. O celkovém vítězi se pak rozhodlo mezi Navarrou a Tuohinenem.

V první finálové jízdě zvítězil Petter Solberg a skončil na třetím místě před Romanem Krestou. V závěrečném dramatickém finále byl nakonec rychlejší Navarra a stal se tak vítězem.

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon