OBNOVITEL TRADICE. Český závodník Martin Michek získal pro český motokros

OBNOVITEL TRADICE. Český závodník Martin Michek získal pro český motokros medaili z mistrovství světa po pětatřiceti letech. Byl třetí ve třídě MX3. | foto: www.tmracing.it

Motokrosaři Kovář i Michek bodovali v Lokti. Na řadě je Jinín

  • 0
Mezinárodní Mistrovství Česka v motokrosu Buksa/Ados motokros 2012 pokračoval druhým závodem v Lokti nad Ohří. Místní jsou rozmazlení závody mistrovství světa. Jezdí se tu od roku 1995. Na tuzemský šampionát dorazila tisícovka diváků a to bylo zklamání.

Mezi veterány byl jasně nejlepší Kučírek. "Vrátil se po roce a ukázal, že i po roční pauze nemá v tuzemsku ve své věkové kategorii přemožitele," uvedl účastník závodů a tiskový mluvčí některých dalších podniků Evžen Zadražil z Motosportklubu Chýnov.

Velkým překvapením byl již v kvalifikaci MX2 Maďar Erik Hugyecz. Druhému v pořadí nadělil téměř dvě vteřiny na kolo. "V Čechách však příliš známý není," poznamenal Zadražil. "Žije převážně v Belgii, kde se účastní tamních kvalitně obsazených závodů."

Dobře zajel mladík Václav Kovář. Jihočech skončil celkově pátý a získal do celkového hodnocení 30 bodů. Vyhrál Sukup, který se vyučil v Jiníně. V nejprestižnější třídě MX3 je obhájcem titulu Jihočech Martin Michek. Tentokrát v první jízdě upadl a dojel čtvrtý.

Nestartoval z prvního závodu v Pacově zraněný Florent Richier z Francie. "Již po kvalifikaci se zdálo, že to bude mít favorit Martin Michek možná až moc jednoduché," uvedl Evžen Zadražil. Jenže se dařilo Votroubkovi i kolegovi Michka z týmu Orion Litomyšl Bartošovi, a tak bylo pořadí v každé ze dvou rozjížděk jiné.

V první jízdě vyhrál Bartoš před Čepelákem a Kadlečkem. Druhou vyhrál Michek. Stačilo mu to na celkové druhé místo o dva body za Bartošem, který dojel ve druhé jízdě třetí.

"Nejvíce aplausu si v Lokti vysloužil Petr Bartoš," uvedl dále Zadražil. "Jako jediný stanul v obou jízdách na stupních vítězů," dodal.

Další závod seriálu se pojede v neděli 27. května moravský Přerov. O víkendu se v Jiníně uskuteční jeden ze závodů mistrovství republiky juniorů. V sobotu bude areál plný mladých šikovných jezdců.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž