Kolocův tým prokaučoval kvalifikaci

Most - V Mostě při ME tahačů sice od rána hustě prší, ale to, co zažili piloti prestižní třídy Super Race Truck během hodinové kvalifikace nebyl déšť, ale vodní katastrofa. Už tak temné nebe zčernalo a z mračen jakoby kdosi otočil kohoutkem nadoraz doprava. V hlubokých kalužích - spíše asflatových rybnících - si nejlépe vedl Švýcar Bösiger na voze MAN před Finem Luastarinennem na speciálu Caterpillar a Němcem Östreichem na mercedesu. Němec Körber ve službách stáje Buggyra Martina Koloce zajel sedmý čas a Matějovský s tatrou je desátý, ve své třídě B druhý.

Koloc spokojený není: "Gerd nemá svůj den a k tomu jsme prokaučovali taktiku," líčí bývalý evropský šampion. "Z počátku jediného měřeného tréninku, když pršelo ještě málo, jsme zaváhali a pak už bylo na zlepšení pozdě. Liják byl obrovský."

Körber uvedl, že se mu nejede lehce, že prostě nemá svůj den. "A na vodě, to musí být vskutku lehká noha na plynu, když pilot není v pohodě, je zle," míní Koloc. Poznamenal, že zaváháním v úvodu tréninku přišli o dvě místa na roštu.

"Zítřek ukáže. Teď večer auto upravíme, hlavně je zapotřebí seřídit zadní nápravu a v ranním warm upu vše vyzkoušíme," dodal Koloc.

Stanislav Matějovský, první celkově ve třídě B, je naopak docela spokojený. "Sice jsem také trochu protaktizoval, spoléhal jsem, že déšť ustane, jenže se tak nestalo a přeskočil mě Rehfeld. Ale to nevadí," říká pilot tatry s motorem MAN. "Důležité je, že Crozier, který mi v šampionátu dýchá na hřbet, je o dvě místa za mnou."

Pilot dodal, že pokud zůstane pro zítřek stejné počasí, nebude startovní rošt rozhodující. "V hustém dešti to zavání obrovskou melou. Kdo ji přečká, uspěje," míní Stanislav Matějovský.

Startovní rošt třídy Super Race Truck pro zítřejší kvalifikační závod:
1. Bösiger (Švýc), MAN
2. Luastarinen (Fin.), Caterpillar
3.Östreich (Něm.), Mercedes-Benz
4. Albacete (Špa.), MAN
5. Faure (Fra.), Mercedes-Benz
6. Kreutzpointer (Něm.), MAN
7. Körber (Něm.), Buggyra
8. Rehfeld (Něm.), Mercedes-Benz
9. Parrish (Brit.), Mercedes-Benz
10. Matějovský, Tatra
11. Hahn (Něm.), Mercedes-Benz
12. Crozier (Fra.), MAN
13. Ovebrink (Švéd.), MAN


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž