Kimi má stále šanci na titul

Monza - Výsledek Velké ceny Itálie má pro tým McLaren jeden zásadní signál: Kimi Räikkönen má stále šanci na titul! Byť se finský mladík držel po celou dobu grand prix s odstupem na čtvrtém místě, na své největší rivaly, Michaela Schumachera a Juana Pabla Montoyu, neztratil tolik, aby to ve zbývajících dvou podnicích světového šampionátu nedokázal dohnal. Nyní má Räikkönen 75 bodů a lídr Schumacher 82. David Coulthard jel sice nenápadnou jízdu, ale když krátce před cílem ze závodu odstupoval, byl pátý.

Kimi Räikkönen si stěžoval na nedostatek výkonu motoru Mercedes. „Dnes jsme toho asi víc udělat nemohli. Nebyli jsme natolik rychlí, abychom dokázali bojovat o stupně vítězů. K Rubensovi jsem se hodně přiblížil, ale neměl jsem na to, abych se dostal před něj. Teď ztrácím na titul sedm bodů. Je to složitější, ale nikdy nevíte, co se ještě může stát. Věděli jsme, že Monza bude těžká. To, že odjíždím s body, je pro mě pozitivní závěr víkendu,“ sdělil závodník, jenž v Itálii obsadil čtvrtou příčku.

David Coulthard už tolik důvodů k radosti neměl, vždyť do cíle nedojel. „Byla to docela klidná a nevzrušená jízda na pátém místě. Pak však začal motor znít hodně divně, auto se začal chovat divoce a Marc Gené se mohl přiblížit. Poté agregát náhle ztichl a bylo to. Během závodu jsem musel bojovat s přetáčivostí, takže se mi špatně útočilo v zatáčkách. Snažili jsme se to vyřešit změnou nastavení křídel, ale to nepomohlo,“ řekl pilot McLarenu.

„Dnes jsme se docela drželi, ale kvalifikační pozice a drobná zdržení při předjíždění pomalých jezdců nám vzaly šanci plně využít naší závodní strategie. Pořád je ještě ve hře dvacet bodů a my jich na titul ztrácíme jen sedm. Máme stále šanci šampionát vyhrát. Jako vždy budeme bojovat až do úplného konce,“ dodal šéf McLarenu Ron Dennis.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž