Karel Trojan mění spolujezdce

Plzeň, Klatovy - Chce to změnu, řekl si vloni bronzový muž českého šampionátu v automobilových rallye Karel Trojan a týden poté, co povozil v plném tempu hokejisty mistrovské pražské Slavie ve voze Škoda Octavia WRC, ohlásil pilot plzeňské stáje OMV změnu navigátora pro nadcházející Bohemia Rallye. Na horkém sedadle spolujezdce vystřídá Richarda Nesvadbu muž v českých automobilových soutěžích dobře známý - Daniel Vodička. Ten se do role Trojanova navigátora vrací po více než roce a půl.

"Jsem rád, že se opět vracím na soutěžní tratě, i když zatím pouze na jednu soutěž. Rozhodnutí o mém případném dalším působení v roli spolujezdce padne definitivně do Barum Rallye," uvedl Daniel Vodička, který post navigátora opustil kvůli náhlému úmrtí otce. Po něm totiž musel prakticky přes noc převzít otěže rodinné firmy na výrobu prádla v Klatovech.

Důvodem změny spolujezdce jsou letošní Trojanovy výsledky v českém mistrovství. V Rallye Šumava skončil čtvrtý, ve Valašské rallye o místo hůře a třetí díl českého šampionátu v okolí Českého Krumlova kvůli havárii nedokončil. V průběžném pořadí českého mistrovství je zatím šestý, přitom obhajuje bronz z předchozí sezony.

"Nejsem s letošní sezónou plně spokojen a cítím potřebu provedení určitých změn. Jednou z nich je spolupráce se staronovým spolujezdcem. Doufám, že tato změna bude přínosem v odhalení příčiny letošních neuspokojivých výkonů," vysvětlill Karel Trojan.

Jeho dosavadní navigátor Richard Nesvadba jezdcovo rozhodnutí chápe. "Pevně doufám, že po Rallye Bohemia bude naše spolupráce s Karlem pokračovat i nadále," prohlásil Richard Nesvadba.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž