Kadleček přivede do Kramolína nové tváře

Nepomuk - Obě hlavní hvězdy pětidílného mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu Michal Kadleček ve třídě Open a Josef Dobeš ve třídě do 125 ccm se představí ve čtvrtek na startu třetího dílu seriálu v Kramolíně u Nepomuku. Pořadatelé tentokrát očekávají vskutku rekordní účast motokrosařů - zatím evidují přihlášky od 160 jezdců jak z Česka, tak ze zahraničí. Hlavní novinkou ve startovní listině jsou tři Švýcaři z týmu, jehož barvy hájí právě Kadleček. Závod začíná ve 13.30 hodin.

Ve třídě open je po čtyřech závodech v čele Miroslav Kučírek, který má osmibodový náskok před Petrem Masaříkem. Kadleček zatím startoval pouze v minulém závodě v Kaplici, kde ale suverénně vyhrál obě finálové jízdy. V neděli přidal Kadleček do sbírky úspěchů šesté místo v závodu mistrovství světa v Německu.

"Trať v Kramolíně je pěkná, rychlá, perfektní. Je tam sice trochu kamení, ale to se dá jezdecky řešit. Chtěl bych zopakovat vítězství z Kaplice. Ovšem možná budu trošku víc unavený po závodu mistrovství světa v Německu," uvedl Michal Kadleček.

Do Kramolína přiveze Kadleček i tři švýcarské týmové kolegy - Mayer a Walter budou startovat v závodě třídy do 125 ccm a Nepling zasáhne do bojů v silnější kubatuře. "Nepling je kvalitní jezdec, musíme si na něj dát pozor," řekl vedoucí jezdec seriálu Miroslav Kučírek. Po absenci v druhém závodě šampionátu v Kaplici se do seriálu vrátí i Rakušan Erwin Machtlinger.

Kramolínskou trať zná dokonale Jan Polívka, který je tady doslova doma, neboť zde bydlí a do areálu to má jen pár kroků. "Letos jsem přesedlal z dvoutaktu na čtyřtakt. Není to nic hrozného, ale pořád se ještě učím motorce porozumět. Trať v Kramolíně je rychlá, má velké skoky a sedí mně. V domácím prostředí bych se chtěl umístit alespoň do desítky," prohlásil Polívka junior, jehož stejnojmenný otec se o motokrosový areál v Kramolíně stará.

Kubatuře 125 zatím jasně vládne Josef Dobeš, který nepoznal v předchozích čtyřech jízdách porážku. "Trať v Kramolíně? Je rychlá, pěkná až na to kamení, které může poškodit techniku," konstatoval Dobeš.

Stav mistrovství ČR po čtyřech jízdách:
Třída Open: 1. Kučírek 87 bodů, 2. Masařík 79, 3. Bartoš 64, 4. Hrabica 62, 5. Svoboda 62, 6. Blábolil 52.
Třída do 125 ccm: 1. Dobeš 100, 2. Brabec 88, 3. Čadek 76, 4. Zaremba 72, 5. Votroubek 68, 6. Neugebauer 52.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž