Motokrosový šampionát juniorů v Jiníně.

Motokrosový šampionát juniorů v Jiníně. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Jinín se těší na nejlepší piloty. Koná se zde MS juniorů v motokrosu

  • 0
Mistrovství světa juniorů v motokrosu bude vrcholem sportovního víkendu na jihu Čech. Jihočeský Jinín u Strakonic už je nachystaný a připravuje se na závody, ve kterých se představí přes 200 jezdců z celého světa.

Diváci uvidí nejlepší světové motokrosaře ve věku od deseti do sedmnácti let. Pojedou v kubaturách 65 ccm, 85 ccm a 125 ccm dvoutakt. Do Jinína se přihlásilo na 261 závodníků ze 42 států. Napínavé budou už kvalifikace.

Česko bude reprezentovat 21 nominovaných jezdců, po sedmi v každé třídě. Pořadatelem světového šampionátu je Off Road Klub Jinín s asistencí Autoklubu České republiky. Jinínský klub již v minulosti uspořádal 12 závodů mistrovství světa. Jeden byl juniorský. Pořadatelé mají velké zkušenosti.

V areálu v Jiníně se stále pracuje na vylepšení. Už při generálce, kterou byl závod mistrovství republiky juniorů v polovině června, viděli diváci úpravy, které odpovídají parametrům světových tratí.

"Od té doby se prováděly i změny v zázemí areálu. Hostit takový závod, to vyžaduje i nemalé kapacitní potřeby," upozornil Evžen Zadražil z Motosportu Chýnov.

"Provedli jsme rozšíření mycí rampy z původních 21 na současných 33 kohoutů. Dokončili jsme odvodnění prostoru pro mechaniky vedle tratě, aby nedocházelo k devastaci při intenzivních deštích," uvedl ředitel závodu Jan Strach.

Připravený je program na celý víkend. V pátek budou přejímky, kontrola tratě, zasedne jury a pořadatelé uvítají jezdce. V sobotu budou kvalifikace, v neděli se pojede o tituly juniorských mistrů světa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž