Grönholm jasně vede, Kopecký už je sedmý

Atény - Finský pilot Marcus Grönholm navázal na páteční etapové vítězství a také po druhém dni Rallye Akropolis se drží v čele průběžného pořadí. Svůj náskok ale zvýšil a před Sébastienem Loebem z Francie vede o 43 vteřin. Už na bodované sedmé místo se propracoval Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia.

Světový šampion Loeb Na třetí místo odsunul Nora Pettera Solberga, který se subaru vyhrál dvě dopolední rychlostní zkoušky.

Kopecký na lídra ztrácí bezmála sedm minut. Českému jezdci se dnes nejvíc povedly 14. a 16. zkouška, ve kterých zajel sedmé časy.

Jinak se stabilně pohyboval v jednotlivých testech kolem desátého místa a k posunu z páteční desáté pozice mu pomohly i výpadky soupeřů.

"Sedmé místo je vynikající. Akropolis rallye je velmi těžkou soutěží nejenom pro posádky, ale především pro soutěžní vozy a jejich pneumatiky," uvedl Kopecký na týmovém webu.

Grönholm se na rozdíl od řady pronásledovatelů vyvaroval chyb a především se mu vyhnuly technické problémy. Zatímco ještě v pátek byla šestice nejlepších jezdců vměstnána do 11 sekund, dnes všem ujel.

"Už nemůžeme jet rychleji. Jedeme naplno," komentoval už v průběhu etapy svůj výkon Seveřan. "Všechno šlapalo na sto procent. V druhé polovině už jsme byli především opatrní a s takovou taktikou pojedeme i v neděli," dodal obhájce loňského prvenství.

Vyhrál dva testy a celkem už čtyři, Loeb ještě o jeden víc, přesto mu to nestačí.

Řada jejich soupeřů měla na trati problémy včetně čtvrtého Mikky Hirvonena, který v desáté rychlostní zkoušce skončil mimo trať a rozbil čelní sklo.

Defekt zdržel průběžně šestého Australana Atkinsona, na kterého ztrácí Kopecký minutu a půl, i Fina Latvalu, který vypadl z elitní desítky.

Ve výsledcích už nefiguruje Loebův týmový kolega Španěl Daniel Sordó, jenž byl ještě v průběhu dne čtvrtý.

Výsledky po 2. etapě: 1. Grönholm (Fin./Ford) 3:00,21,4, 2. Loeb (Fr./Citroën) -43,3, 3. P. Solberg (Nor./Subaru) -1:07,6, 4. Hirvonen (Fin./Ford) -2:32,1, 5. H. Solberg (Nor./Ford) -3:09,3, 6. Atkinson (Austr./Subaru) -5:25,0, 7. Kopecký (ČR/Škoda) -6:55,4, ...23. Prokop (ČR/Mitsubishi) -22:55,9.

Ford Focus Marcuse Grönholma při Rallye Akropolis.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž