Grand Prix v Kršku kraloval Rickardsson

Krško - Švédský jezdec Tony Rickardsson zvítězil v Grand Prix Slovinska, která se v Kršku jela jako třetí díl seriálu velkých cen. Pětinásobný mistr světa ve finálové jízdě zdolal druhého Nickiho Pedersena z Dánska, domácí překvapení Mateje Žagara i loňského šampiona Jasona Crumpa z Austrálie.

Rickardsson si zvýšil náskok v čele průběžného pořadí  Grand Prix, neboť vyhrál i zahajovací Grand Prix Evropy v polské Vratislavi.

Plný počet 25 bodů nezískal pouze v domácím prostředí v Eskilstuně, kde ho před dvěma týdny porazil Crump.

"Jsem rád, že jsem tu obhájil vítězství. Dráhu v Kršku mám rád a už včera po tréninku jsem věřil, že tady uspěji," řekl Rickardsson, jehož sebevědomí podpořily rychlé časy v tréninku.

Spokojen byl i druhý v pořadí Nicki Pedersen. "Tato dráha je dostatečně široká a dá se zde něco udělat, i když nevyhrajete start. Dneska jsem toho mnohokrát využil," uvedl.

Největším překvapením bylo třetí místo Mateje Žagar. "Je to zatím nejlepší výsledek mé kariéry. Doufám, že by mi mohl pomoci i k získání stálé divoké karty pro příští ročník Grand Prix," prohlásil slovinský závodník.

Žádný český jezdec se do letošního elitního seriálu neprobojoval. V Praze se světová plošinářská elita sejde 9. července.

Výsledky:
1. Rickardsson (Švéd.), 2. N. Pedersen (Dán.), 3. Žagar (Slovin.), 4. Crump, 5. Sullivan (oba Austr.), 6. Gollob (Pol.), 7. Adams (Austr.), 8. Andersen (Dán.).
Pořadí MS (po třech závodech):
1. Rickardsson 70 b., 2. Crump 59, 3. N. Pedersen 46, 4. Adams 42, 5. Lindbäck (Švéd.) 27, 6. Hancock (USA) 25. 

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon