Fernando Alonso s vozem Ferrari

Fernando Alonso s vozem Ferrari | foto: AP

K pódiu není daleko, řekl po singapurské kvalifikaci Fernando Alonso

  • 2
Na kluzkém okruhu v zátoce Marina Bay lídr šampionátu Fernando Alonso nepatří mezi favority, přesto po páté příčce v kvalifikaci věří, že bude stát po nedělním průjezdu cílem na stupních vítězů. "Začínám na vnitřní straně dráhy, což je tady hodně důležité. Máme vynikající pozici v boji o pódium," řekl sebevědomý jezdec Ferrari po kvalifikaci.

Jste spokojen s kvalifikačním výsledkem?
Od prvního tréninku jsme zde měli problémy. Nedaří se nám najít nastavení auta, které by zde fungovalo, takže páté místo je z tohoto pohledu vynikající výsledek.

Jaký je hlavní důvod, že nestartujete z lepší příčky?
Nebyl jsem dost rychlý ani v jednom tréninku, jiné to nebylo ani v kvalifikaci. Na lepší umístění na startu jsem vážně nemohl ani pomýšlet.

Je pro vás překvapivé jméno vítěze kvalifikace?
Vůbec. Jezdci McLarenu tady vypadají hodně suverénně. Řekl bych, že jsme neměli nejmenší šanci, abychom je porazili.

Máte nějaký plán pro zítřejší závod?
Začínám na vnitřní straně dráhy, což je tady hodně důležité. Mám velkou šanci jít rychle vpřed a bojovat o pódium. To je maximum, které jsme tady mohli očekávat.

A strategie pro závod?
Ta bude zásadní. Zde je, na rozdíl třeba od Monzy, více možností. Také zde velmi rychle odcházejí pneumatiky, jak se ukázalo minulý rok, takže kromě startu a zastávek v boxech bude rozhodovat umění šetřit obutí vozů.

Tipnete si výsledek?
Ne. Obzvlášť v Singapuru to moc není možné. Stále zde existuje pravděpodobnost, že přijde tropická bouře. V tom případě se může stát naprosto cokoliv.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž