Facky padaly v první zatáčce

  • 1
Kříše - Bitku jako při hokejovém play off předvedli při motokrosovém závodu čeští reprezentanti Karel Scheder a Vítězslav Marek. Vynikl v ní především Scheder, který za rány pěstí a kopance zaplatil tisícikorunovou pokutu. První zatáčka po startu motoristického podniku bývá místem největších karambolů, takže diváci jsou vždy plni očekávání strkanic či nehod. V Kříších při kontrolním závodě motokrosových reprezentantů bylo také se nač dívat, ovšem obecenstvo nebavily pády, ale facky, rány pěstí a kopance.

V nájezdu do levé zatáčky se totiž srazili a následně upadli Vítězslav Marek a Karel Scheder. Namísto toho, aby rychle nasedli do sedel motocyklů a vydali se na stíhací jízdu, jak to bývá při motokrosových kláních zvykem, si začali vysvětlovat příčiny pádu ručně. Prvně jmenovaný dal druhému nejprve pohlavek přes přilbu.

"Bylo to jen symbolické plácnutí přes helmu. Kolizi totiž zavinil Scheder, najel do mě zezadu. Proto jsem ho lehce plácnul, abych jej na neférové jednání upozornil. Chtěl jsem jet dál, ale on se na mě vrhnul jako smyslů zbavený. Měl oči podlité krví a bušil do mě hlava nehlava," vysvětlil Vítězslav Marek.

Scheder do svého soka bušil pěstmi a nešetřil ani kopanci. Zastavil jej až zákrok pořadatelů. "Vyprovokoval to Marek, dal mně ji první. Tak jsem si to s ním vyřídil hned na místě. Hokejisté to dělají také tak," prohlásil Karel Scheder, který za bitku sklidil od fanoušků pískot a nadávky.

Rozhodčí závodu posoudili Schederovo konání jako nepřiměřené a dostal za to tisíc korun pokuty. "Reagoval na pohlavek neúměrně. Nemohli jsme to přehlédnout, vždyť se to stalo přímo před věží rozhodčích. Scheder zaplatil bez řečí," doplnil sportovní komisař závodu Jiří Volf.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž