Dryml chce zlato, Suchánek místo na stupních

Pardubice - V rozdílných rolích vyjedou v sobotu na slánský ovál jediní dva čeští plošináři. Zatímco Tomáš Suchánek může při svém premiérovém startu ve finále mistrovství světa juniorů spíše překvapit, od Lukáše Drymla se čeká velký úspěch. Po jeho skvělých výsledcích v Grand Prix není ve startovní listině větší kandidát na zlato. "Všichni samozřejmě myslíme na titul. Uděláme vše proto, aby to vyšlo," prohlásil Lukáš Dryml.

Na nejvyšší příčku pomýšlel už  vloni, ale vinou pokažené úvodní jízdy si z anglického Peterboroughu přivezl „jen“ stříbro.  "Lukáš je tentokrát megafavoritem, ale juniorská kategorie je nevyzpytatelná," varoval  mluvčí Dryml Teamu Petr Moravec. "Je to závod jako každý jiný a stát se může cokoliv,"  přidal se jezdec, který do Slaného postoupil jako vítěz semifinále v polské Zielone Goře.

Moc dobře ví, že jeho skalp získal díky průběžnému devátému místu v Grand Prix na hodnotě a potěší v současné době každého závodníka. Navíc s medailovými ambicemi do Slaného nemíří pouze on. Angličan Howe, Dán Bjerre, Švéd Eriksson či nevyzpytatelní Poláci by se také rádi viděli na stupních vítězů.

"Každý jezdec bude velkým soupeřem," nerozlišuje Dryml. Den před  závodem však bylo jeho největším soupeřem vlastní zdraví. Z ligových utkání ve Švédsku a  Anglii se totiž vrátil s nachlazením. "Ve čtvrtek jsem byl úplně hotový," poznamenal. Proto  také vynechal včerejší trénink a dal přednost odpočinku a léčbě.

"Snad to bude dobré, další  smůla se mi už vyhne a prožiju vydařený den," doufal Dryml toužící po úspěšném loučení s  juniorskou kategorií. Jeho pardubický kolega Tomáš Suchánek má také pořádnou motivaci. Před  několika dny už absolvoval jeden z letošních vrcholů sezony, finále evropského šampionátu  juniorů. Myslel na medaili, ale v podobě devátého místa se dočkal značného zklamání.

"Doufám, že ve Slaném budu úspěšnější a spravím si chuť za tento výsledek," prohlásil Suchánek bezprostředně po nevydařeném závodě. "Budu se snažit, abych se postavil na stupně vítězů," dodal jezdec, který si cestu do Slaného vybojoval nečekaným druhým místem v semifinále v lotyšském Daugavpilsu, což ho při jeho první účasti ve světovém finále staví do role černého koně závodu.

"Je dobře, že startují dva čeští jezdci. To by mělo být  zárukou diváckého zájmu,“ podotkl tiskový mluvčí AK Slaný Antonín Vilde a zalitoval, že už  v síti čtvrtfinále uvízl domácí Miroslav Fencl. Závod začíná v sobotu ve 14.15 hodin.

STARTOVNÍ LISTINA
1 Allen (GB), 2 Davidsson (S), 3 Jankowski 4 Kurmanski (oba PL), 5  Saifutdinov (RUS), 6 Bjerre (DK), 7 Howe (GB), 8 Lindback (S), 9 Suchánek (CZ), 10 Bager  (DK), 11 Harris (GB), 12 Dryml (CZ), 13 Kasprzak (PL), 14 Kolenko (SLO), 15 Slabon (CAN),  16 Eriksson (S), náhradníci: 17 Zagar (SLO), 18 Lingren (S).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž