Dominik Stříteský (vpravo) a Jiří Hovorka při odhalení vozu na novou sezonu. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Doufám, že jsme se z loňských karambolů poučili, říká závodník Stříteský

  • 0
Tóny skladby We Are the Champions od kapely Queen dozněly a Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou stáhli plachtu z nové závodní Škody Fabia Rally2. Tým ACA Škoda Vančík Motorsport odhalil v Ostravě nejen závodní speciál, ale i plány na novou sezonu, ve které hodlá 23letý pilot Stříteský se zkušenějším navigátorem Hovorkou (39 let) atakovat v českém rallyovém šampionátu domácí špičku.

Dominiku, jaká byla zimní příprava na novou sezonu?
Příprava je velká. Snažili jsme se nic nepodcenit, přece jen loni to bylo všechno na poslední chvíli, ale letos i díky tomu, že už jsme zhruba věděli, jak bude program vypadat, jsme začali s přípravami už na konci minulého roku. Ať už se to týká naší fyzičky, nebo organizace týmu a vypilování věcí, ve kterých jsme loni měli rezervy. Na tomhle jsme zamakali a doufám, že jsme dobře připraveni. Osobně jsem se připravoval se svým kondičním trenérem, všechny tréninky probíhají pod jeho dohledem.

Kdy sezonu odstartujete?
Sezona pro mě začne Prahou. Loni na podzim Rally Sprint zrušili a přeložili na letošní jaro (pojede se 26. března). A program, který se týká naší mistrovské sezony, začíná Valašskou rally (od 8. dubna).

Do Evropy se chystáte?
Chtěli bychom, ale všechno záleží na tom, jak se v téhle době podaří poskládat finance, protože budget je napnutý. Ale doufám, že se i letos podaří, abychom se podívali ven.

Dominik Stříteský (vpravo) a Jiří Hovorka při odhalení vozu na novou sezonu.

Vaše karamboly z konce minulé sezony jsou zapomenuty?
Doufám, že ano. A hlavně doufám, že jsme z nich poučeni. Bohužel nám druhá půlka sezony úplně nevyšla, ale to k tomu patří. Ukázalo nám to chyby a nedostatky, které jsou. Teď je na nás, abychom se s tím poprali.

Loni jste jeden závod jel jako člen továrního týmu Škody. Bude ta spolupráce pokračovat?
Sám o tom zatím moc nevím, máme naplánované schůzky s vedením Škody Motorsport a uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.

S jakými ambicemi půjdete do sezony?
Nechávám si je raději výš než níž. Je otázka, kdo přibude, kdo odpadne, ale špička – Honza Kopecký, Václav Pech, Filip Mareš – tam bude pořád, a to jsou kluci, kteří český mistrák už pomalu mají nacouvaný zpátky a tempo ve špičce se jede fakt vysoké. Chtěli bychom je stíhat, ale je potřeba s rozumem.

Jak vaše závodění bere rodina?
Máma to nesla těžce, ale už je smířená a podporu mám maximální.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž