Červenkovu premiéru nevydržela převodovka

Karlovy Vary - Porucha převodovky předčasně ukončila na rallye Bohemia premiéru karlovarského soutěžního pilota Pavla Červenky s novým vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII. "Mrzí nás to, protože jinak auto jelo výborně. Odstoupili jsme z deváté příčky absolutně," hlásil Červenka.

Převodovka karlovarského soutěžního jezdce zradila už poněkolikáté v sezoně.

"Přitom jsme ji měli stejně jako v předchozích případech preventivně udělanou. Tentokrát nešla od třetí zkoušky řadit trojka, jel jsem jen na zbylé rychlosti. Když jsme odstoupili, byla v převodovce díra, kterou se dal prostrčit prst," líčil Červenka následek technické závady.

Z předčasného odstoupení rozhodně neměl radost, přesto našel na premiéře s novým lancerem řadu pozitiv.

"Všechno fungovalo perfektně, výsledkově jsme si vedli velmi dobře. Stačilo pár kilometrů, abych zjistil, jak rozdílně se auto ovládá proti předchozí šestce," líčil Červenka.

"S tou jsem kolikrát musel zacházet docela hrubě, zatímco řízení osmičky je daleko komfortnější. Ono se to nemusí zdát, ale řekl bych, že mezi těmi modely je rozdíl jako mezi felicií a fabií," pokusil se vystihnout přestup z lanceru šesté do osmé evoluční verze.

Nový vůz prý vzbudil zájem ostatních jezdců, i když v českých soutěžích už několik "osmičkových" kousků jezdí.

"My jsme trénovali a táta nám pak říkal, že si vedle auta připadal jako na autosalonu v Ženevě, kolik se přišlo podívat lidí," usmíval se Pavel Červenka.

Ten především kvůli najetí dalších poznávacích kilometrů vyrazí s novým vozem na podnik Českomoravského poháru do Prachatic, i když v tomto seriálu běžně nestartuje.

"Pojedeme rychle, ale bude to především testování. Do auta už jsme vrátili sériovou převodovku, tak jen budu muset šlapat na spojku s každým řazením. U ostré převodovky použijete spojku jen na startu," vysvětlil Červenka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž