(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

První etapu Argentinské rallye ovládl navzdory problémům Tänak

  • 0
Argentinskou rallye vede po první etapě Ott Tänak, přestože v pátek v jednu chvíli na pětinásobného mistra světa Sébastiena Ogiera ztrácel už 25 sekund. Nakonec však úvodní zaváhání napravil a na prvním místě má náskok 23 vteřin před Krisem Meekem.

„Byla to hloupá chyba. Najel jsem na kámen, dostal jsem hodiny a poškodilo mi to převodovku, což nám potom dělalo trochu problémy,“ řekl na webu šampionátu Tanak, který chyboval hned v úvodní rychlostní zkoušce, ale i přes technické problémy dokázal vyhrát pět z následujících šesti úseků.

Problémům se nevyhnul ani Meeke, který pár sekund ztratil kvůli defektu. „Ale nehrálo to roli. Na Otta dneska nikdo neměl, protože byl v ráži,“ prohlásil britský pilot. Za ním téměř s půlminutovou ztrátou na Tänaka dojel Thierry Neuville, čtvrtý byl o něco málo pomalejší Dani Sordo.

Vedoucí muž průběžného pořadí šampionátu Ogier, který v Argentině jako v jediném závodě mistrovství světa ještě nikdy nevyhrál, je pátý a na první příčku ztrácí 36 sekund.

Argentinská rallye

podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích

po první etapě: 1. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) 1:30:38,6, 2. Meeke, Nagle (Brit./Citroën C3) -22,7, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -28,6, 4. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -29,5, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -36,4, 6. Breen, Martin (Ir./Citroën C3) -41,2,

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž