Martin Prokop

Martin Prokop | foto: AP

Ogier nedokončil první etapu, Prokop je na Akropolis rallye sedmý

  • 0
Největší favorit Akropolis rallye nedokončil první etapu. Lídr průběžného pořadí šampionátu Sébastien Ogier z Francie měl nejdříve defekt, poté jeho snahu zastavily technické potíže. Ve vedení je Rus Jevgenij Novikov, Martin Prokop je s dvouapůlminutovou ztrátou sedmý.

Do cíle prvního ze dvou dnešních měřených testů Ogier nedojel. V sobotu by se ale na start mohl teoreticky postavit s časovou penalizací díky pravidlu
takzvané superrallye.

V 47 km dlouhé úvodní erzetě neměl problémy jen Ogier. Téměř šest minut ztratil další z favoritů soutěže v Řecku a adeptů na mistrovský titul Mikko Hirvonen z Finska, který je až sedmnáctý. Nor Mads Östberg zase ulomil kolo a za nejrychlejším Novikovem zaostává na devátém místě o tři a půl minuty.

Druhý v etapě skončil s půlminutovým odstupem Španěl Dani Sordo s citroënem, třetí je finský jezdec Volkswagenu Jari-Matti Latvala.

Akropolis rallye

podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích

Po 1. etapě
1. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS) 50:59,3, 2. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3) -30,3, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -39,1, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -51,1, 5. Mikkelsen, Markkula (Nor., Fin./Volkswagen Polo-R) -1:14,6, 6. Attíja, Bernacchini (Kat., It./Ford Fiesta RS) -1:32,9, 7. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS) -2:34,3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: rallye