Adams vyhrál úvodní Grand Prix

  • 1
Stockholm - Úvodní závod letošního seriálu Grand Prix na klasické ploché dráze vyhrál ve Stockholmu Australan Leigh Adams před krajanem Jasonem Crumpem. Třetí skončil domácí miláček Tony Rickardsson. Z českých jezdců se nejdál propracoval Bohumil Brhel, který obsadil dvanácté místo. Bratrům Drymlovým se nedařilo.

Ve kvalifikační části dojel Brhel nejprve druhý, ale následující jízdu vyhrál a kvalifikoval se do hlavní části závodu. Tu začal skvěle, když si připsal skalp obhájce titulu mistra světa Dána Nickiho Pedersena, ale dvě čtvrtá místa zmařila jeho boj o semifinále. I tak mohl být spokojen.
 
"Je to můj nejlepší výsledek v Grand Prix. Zpočátku to šlo všechno velmi dobře, škoda zejména toho posledního startu, zůstal jsem tam viset a bylo zle," řekl Brhel.

Ten už se těší na druhý závod seriálu, který bude v polovině května hostit stadion na Markétě. "V Praze bych rád do osmičky. Nechci se vymlouvat, ale asi jsem měl dneska smůlu i na startovní pozice. Zdálo se mi, že páska na levé straně chodí později," posteskl si Brhel.

Velké zklamání přinesl závod bratrům Drymlovým, kteří neprošli z kvalifikace. Aleš vypadl hned po dvou jízdách, ve kterých skončil vždy čtvrtý. Lukáš absolvoval o jednu jízdu navíc, ale ani jemu se nedařilo. Po úvodním druhém místě dojel rovněž dvakrát čtvrtý a byl vyřazen.
 
"Špatný den," konstatoval Lukáš, který skončil devatenáctý. "Vůbec jsem neodjel ani jednou od startu a pak jsem to prostě nedohnal," dodal český jezdec, který se loni po dvou závodech dělil o vedení v Grand Prix s Rickardssonem, ale pak mu sezonu
pokazilo těžké zranění.

Jeho bratr byl v sobotu čtyřiadvacátý. "Poprvé v Grand Prix a takhle špatně. To se nesmí opakovat. Stejně jako brácha jsem mizerně startoval, a proto jsem dopadl, tak jak jsem dopadl," láteřil Aleš Dryml.

Výsledky:
1. Adams 25, 2. Crump (oba Austr.) 20, 3. Rickardsson (Švéd.) 18, 4. Gollob (Pol.) 16, 5. Pedersen (Dán.) 13, 6. Hancock (USA) 13, 7. Richardson (Brit.) 11, 8. Jensen (Dán.) 11, 9. Loram (Brit.) 8, 10. Pedersen (Dán.) 8, 11. Sullivan (Austr.) 7, 12. Brhel 7, .... 19. L. Dryml 3, 24. A. Dryml (všichni ČR) 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž