Adam Lacko po dojetí okruhu v Jaramě

Adam Lacko po dojetí okruhu v Jaramě | foto: BUGGYRA media

Lacko už je fit, na Hungaroringu chce zase útočit na vítězství

  • 0
Na Hungaroringu chce opět atakovat nejpřednější příčky. Úřadující šampion mistrovství Evropy tahačů Adam Lacko se před třemi týdny v Misanu potýkal s následky komplikované operace slepého střeva, přesto dokázal získat 26 bodů. O víkendu v Maďarsku už bude mít zase nejvyšší ambice.

„Loni jsem měl Hungaroring v kolonce rizikových závodů a nakonec to dopadlo skvěle. Letos se může, jako ostatně v každém závodě, stát opravdu úplně všechno,“ podotkl Lacko, který zde před rokem vyhrál tři ze čtyř soutěžních jízd.

Průběžné pořadí ME

1. Hahn 50, 2. Halmová (oba Něm./Iveco) 34, 3. Albacete (Šp./MAN) 29, ...5. Lacko (ČR/Buggyra) 26.

Třiatřicetiletý rodák z Čeladné na konci května v Itálii řešil hlavně svůj zdravotní stav, výkony konkurence ale také sledoval. Do sezony nejlépe vstoupil Němec Jochen Hahn, který získal 50 bodů.

„Už při testování v Mostě bylo jasné, že jeho Iveco bude hodně rychlé, což v Misanu potvrdil. Výborně zajela Steffi Halmová, Antonio (Albacete) ukázal, že nezapomněl závodit. A na domácí půdě se bude chtít předvést i Kiss, který doplatil v Misanu hned v prvním závodě na diskvalifikaci kvůli hmotnosti. Na úzkém a technicky náročném okruhu, to bude těžké, což by mi mělo vyhovovat,“ dodal Lacko.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž