Karlos Vémola pozoruje soupeře. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Vémola se vrátí v září v Praze. Českého soupeře chce potrestat za „kecy“

  • 38
Organizace Oktagon potvrdila v pondělí večer návrat MMA zápasníka Karlose Vémoly po operaci ramene. S Václavem Mikuláškem se má utkat 26. září v pražské hale O2 universum. Duelu předcházely výměny názorů přes sociální sítě.

Vémola o zápase promluvil už minulý týden v rozhovoru pro iDNES.cz. „Cizince mi dovézt nemůžou, já s Čechy vyloženě zápasit nechci, ale mám tu krásnou příležitost vydělat na tom, že potrestám Mikuláška za blbý kecy.“

Vémola: Z Mikuláška udělám příklad

A dodal: „Ještě z toho udělám krásný zápas. Takže je to jasná volba. Udělám z něho příklad.“

32letý Mikulášek působí v Oktagonu od loňského roku, dvakrát vyhrál, jednou prohrál. Sám o sobě tvrdí, že není zápasník, ale spíš bitkař.

Vémolovi vyčítá, že neumí boxovat, on jemu zase to, že mu chybí pokora, že se porval párkrát na diskotéce a na zápasníka si jen hraje.

„Karlos si na mně chce spravit hlavu, nemám s tím problém. Když prohraju, nic se nestane. Ale pokud vyhraju, on si už v životě žádného krokodýla nekoupí,“ cituje Mikuláška sport.cz.

Václav Mikulášek je zápasníkem Oktagonu.

Vémola měl původně zápasit už v červnu a pak v červenci na Štvanici, ale plány zhatila pandemie, přesněji zákaz vstupu fanouškům na akce. „Nedává smysl, abych zápasil na turnaji, kde není ani pět tisíc lidí. Mě zaplatit není nejlevnější, k tomu potřebujete diváky. I já fanoušky chci,“ vysvětloval.

Oktagon tak počítá, že v září už halu zaplní. „Lidi ten zápas dostanou po měsících stresu za odměnu. Oba se tak dlouho popichovali a hádali, že to nakonec zaujalo nejen je samotné, ale také všechny fanoušky. Přichází čas se královsky pobavit,“ tvrdí spolumajitel organizace Ondřej Novotný.

34letý Vémola se vrátí téměř po roce, naposledy loni v listopadu prohrál po tvrdém knokautu se slovenským bijcem Attilou Véghem, pak musel jít na operaci ramene a dlouho rehabilitoval. S Véghem nastupoval v polotěžké váze do 93 kilogramů, s Mikuláškem může jít i ve své přirozené kategorii do 84 kilogramů.