Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | foto: ČTK

Záhrobská má akutní neurologické problémy, týden byla v umělém spánku

  • 193
Česká lyžařka Šárka Záhrobská přerušila přípravu na nadcházející sezonu. Místo tréninku totiž leží v nemocnici s akutními zdravotními problémy a čeká na definitivní diagnózu lékařů. "Ale Šárka je bojovnice a plán soustředění pro podzimní část přípravy zatím nemění," řekl mluvčí bývalé mistryně světa Karel Tejkal.

V posledních týdnech se Šárka Záhrobská na tréninku neobjevila. Úspěšná česká lyžařka totiž leží v nemocnici. 

Lékaři jí podle informací z blízkého okolí lyžařky našli na mozku nespecifikované ložisko, které úspěšné české závodnici způsobuje problémy. 

"Šárka Záhrobská vinou akutních zdravotních problémů dočasně přerušuje přípravu na nadcházející sezonu. V současné době je hospitalizována, finalizuje se její neurologická diagnóza a budou se vybírat způsoby a formy řešení jejích zdravotních problémů," zveřejnila její zastupující agentura Česká sportovní v oficiálním tiskovém prohlášení.

Mistryně světa ve slalomu z roku 2007 strávila dokonce týden v umělém spánku, v těchto dnech už je při vědomí a komunikuje s okolím. Svou definitivní diagnózu však ještě nezná. "Teprve s ohledem na tato rozhodnutí a hlavně následnou úspěšnost léčby bude zřejmé, kdy opět začne sportovat a kdy obnoví přípravu," dodává Tejkal.

Na blížící se sezonu se přitom česká lyžařka mimořádně těšila, novou energii jí měla dodat zejména spolupráce s novým trenérem, Rakušanem Klausem Mayrhoferem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž