Ve zkušebním kole padlo 132 metrů

  • 2
Liberec - Počasí na Ještědu se umoudřilo a druhý den Světového poháru ve skoku na lyžích v liberci probíhá podle plánu. Ve zkušebním kole zazářil v sobotu třetí Martin Höllwarth. Výkonem 132 metrů rozjásal strnulé ochozy. Z českých reprezentantů si nejlépe vedl Jan Matura. Bývalý sdruženář přistál na značce 122,5 metru.

Jen o metr za Höllwarthem zaostali rekordman můstku Thomas Morgenstern a Nor Ingebrigtsen, který ale skákal ještě před snížením nájezdu a tudíž i nájezdové rychlosti.

Poměrně silný protivítr neměnil směr, takže se závodníci mohli, narozdíl od soboty, spouštět plynule na nájezd jeden za druhým. "Podmínky jsou nesrovnatelné. Bez problému se může odskákat celý závod," komentoval český závodník Michal Doležal po skoku dlouhém 1167 metrů. "Platí cíl, který jsem si vytýčil včera, chci být do dvacátého místa."

Velmi rychlá ledová stopa a protivítr donutily jury posunout startovní závoru několikrát dolů. Nejlepší závodníci Světového poháru se odráželi z brány číslo 4. Pro porovnání, v sobotu za hustého sněžení se skákalo i z čísla 12. "Jede to jako prase. Prostě to jinak nejde říct," komentoval nájezd Doležal.

Spokojen byl i člen užšího reprezentačního výběru Jan Mazoch, který skočil 114,5 metru. "Fouká, ale stále jen z jednoho směru. Dnes to bude v pohodě," řekl vnuk Jiřího Rašky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž