V Innsbrucku si z Čechů zaskáče pouze Janda

  • 15
Innsbruck - Ve třetím závodě Turné čtyř můstků v Innsbrucku budou moci čeští fanoušci držet palce pouze druhému muži celkového pořadí Světového poháru ve skoku na lyžích Jakubu Jandovi. Hájek, Matura ani Mazoch nepostoupili. Kvalifikaci vyhrál skokem dlouhým 133,5 Polák Malysz.

Janda se v pondělním úvodním kole v k.o. systému utká se Slovincem Robertem Kranjecem. V absolutním pořadí nedělní kvalifikace obsadil díky skoku dlouhému 120,5 metru 21. místo, ale protože měla elitní skupina stejně jako v předchozích závodech snížený nájezd, byl český reprezentant klasifikován na čtvrté příčce. Kranjec, krajan trenéra českých skokanů Vasji Bajce, dopadl na značku 115,5 m.

O dva a půl metru méně skočil Jan Mazoch, jemuž unikl postup mezi padesátku do pondělního závodu o šest míst. Shodně 108 metrů zaznamenali debutující Antonín Hájek, jenž po polovině Turné nahradil Michala Doležala, i Jan Matura. Obsadili 68. a 69. příčku z pětasedmdesáti startujících.

Nejdelší pokus dne 133,5 metru předvedl Polák Adam Malysz. Po jeho skoku snížila jury nájezd ještě o jedno okno, což příliš nevadilo suverénovi Jannemu Ahonenovi. Finský vedoucí muž SP i Turné doplachtil na 131 metrů a i přes problémy při dopadu se kvalifikoval z prvního místa.

V pondělním prvním kole svede Ahonen souboj s dvojnásobným olympijským vítězem Simonem Ammannem ze Švýcarska. Další zajímavou dvojici vytvoří obhájce loňského vítězství na Turné čtyř můstků Sigurd Pettersen z Norska a dvojnásobný vítěz
Světového poháru Němec Martin Schmitt.

Závod bude iDNES sledovat on-line.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž