Reportáž skončila 6. 1. 2019 19:04

Turné čtyř můstků: skoky na lyžích v Bischofshofenu

Skoky na lyžích v Bischofshofenu komentuje Michal Koubek.

Napínavý bude souboj o první místo. To zatím drží Němec Markus Eisenbichler. Druhý je Polák Dawid Kubacki, třetí Rakušan Stefan Kraft. Čtvrté místo zatím patří Japonci Rjojovi Kobajašimu, který jistě bude chtít zaútočit na čtvrté vítězství v Turné.

Český závodník

Viktor Polášek nepostupuje a už je jasné, že obsadí 46. pozici.

Český závodník

Ve druhém kole bude mít Česká republika dva zástupce. Ze šesté pozice bude útočit na skvělý výsledek Roman Koudelka. Čestmír Kožíšek skončil na 30. místě, tedy posledním postupovém.

První kolo je u konce!

Mladý Japonec určitě úplně spokojen nebude. Skočil 135 metrů, což pro něj znamená čtvrté místo. Na prvního Němce Eisenbichlera ztrácí 4 body.

Poslední závodník na startu prvního kola - Rjoju Kobajaši - musí se svým skokem počkat. Větrné podmínky se opět trochu zhoršily.

Polák Piotr Žyla skočil 130 metrů. Má 122 bodů a je 11.

Držitel Grand slamu (vítězství ve všech čtyřech závodech Turné) Kamil Stoch z Polska nestačí na svého krajana Kubackiho a je z toho 9. příčka.

Němec Stefan Leyhe při silném zadním větru skočil 126 metru. Jako kompenzaci si připsal 8,9 bodů, a dostává se tak na 9. místo.

Nepovedený skok předvedl Nor Johann Andre Forfang, měl však velký přípočet bodů za vítr a zaujímá 10. místo. Koudelka je stále pátý.

Rakušan Stefan Kraft zaujímá prozatímní třetí místo za 132 metrů.

Markus Eisenbichler z Německa dolétl do vzdálenosti 137 metrů a s nepatrným odpočtem za vítr a dobrým stylem se dostává do průběžného vedení.

Český závodník

Kožíšek postupuje do druhé kola! Slovinci Timi Zajcovi se skok vůbec nepovedl a končí až ve spodní části listiny.

A odsunul ho i Nor Robert Johansson. Muž s typickým knírkem si připisuje 130 bodů.

Vedení mu však nevydrželo dlouho. Rekordman můstku Dawid Kubacki ukzázal, že mu tento závod sedí. 138 metrů a 139,9 bodů pro Poláka.

Český závodník

Výborně! Roman Koudelka se dostává do průběžného vedení. Zatím skočil nejdále ze všech závodníků - 133 metrů - a v cíli se může radovat.

Český závodník

Němec Andreas Wellinger do druhého kola postoupí, je na 14 místě. Teď už ale na lavici sedí český skokan Roman Koudelka.

Rakušan Daniel Huber se po svém skoku rozčiluje. Zaznamenal 121 metrů a obsadil sedmé místo.

Fin Antii Aalto je na třetím místě.

Japonec Džunsiro Kobajaši se dostal na třetí místo. Měl poměrně velký přípočet za vítr - 5 bodů, takže i s kratším skokem 123 metrů uspěl.