Trenér by měl srážku s Cavagnoudovou přežít

Innsbruck - Trenér německých lyžařek Markus Anwander s největší pravděpodobností přežije srážku s Régine Cavagnoudovou. Jednatřicetiletá Francouzka se s ním při pondělním tréninku v Rakousku v plné rychlosti střetla a na následky mnoha poranění ve středu v Innsbrucku zemřela. Anwanderův stav nebyl od začátku tak kritický a podle lékařů se každým dnem zlepšuje.

"Prognózy vypadají dobře, i když u všech pacientů na jednotce intenzivní péče existuje určité riziko," uvedl dnes opatrně Wolfgang Koller, šéf traumatologického oddělení v innsbrucké nemocnici.

Čtyřicetiletý Anwander se připravoval na pitztalském ledovci s německým výběrem lyžařek pro Evropský pohár. Nehodu s Cavagnoudovou zřejmě zavinila špatná komunikace mezi oběma týmy, či porucha radiového spojení. Příčiny se zatím vyšetřují.

Cavagnoudová nepřežila poranění mozku, lebky a četná vnitřní zranění. Anwander si rovněž poškodil lebku, zlomil čelist a také utrpěly jeho vnitřní orgány. Ve středu mu lékaři operovali krční páteř. "Další operace ještě budou následovat, ale zatím jde vše podle plánu," dodal Koller.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž