Mikaela Shiffrinová

Mikaela Shiffrinová | foto: Reuters

Shiffrinová už Strachovou v poháru neohrozí, utrpěla i zlomeninu

  • 2
Šárce Strachové definitivně odpadla možná největší konkurentka v boji o primát v celkovém pořadí slalomu Světového poháru. Americká lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová totiž svůj návrat k tréninku i k závodění musela odložit.

Olympijská vítězka a mistryně světa ve slalomu chtěla po prosincovém zranění kolena začít s přípravou na sněhu tento týden a na konci ledna startovat na Světovém poháru v Mariboru. Další vyšetření však ukázalo, že si při pádu v Aare nejen natrhla vaz v koleni, ale utrpěla rovněž drobnou zlomeninu.

Dvacetiletá Shiffrinová doufá, že se vrátí začátkem března ve slovenské Jasné. V únoru se žádné slalomy ve Světovém poháru nejedou.

„Doufala jsem, že by to mohlo vyjít už v Mariboru. Ale je jasné, že musím počkat ještě pár týdnů, než se to úplně zahojí,“ citovala Shiffrinovou agentura APA. „Reálnější je Jasná,“ uvedla.

„Cítím se dobře a už se nemůžu dočkat. Ale nezačnu lyžovat, dokud to nebude úplně v pořádku,“ prohlásila Američanka, která zahájila sezonu dvěma suverénními triumfy v Aspenu.

Kvůli zranění a dlouhé pauze se ale musela rozloučit s vyhlídkou na čtvrté vítězství v hodnocení slalomu Světového poháru za sebou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž