Slalomářský glóbus dobyl Pallander

Lillehammer - Slalomářskou jedničkou tohoto ročníku Světového poháru je Kalle Pallander. Finský závodník sice nedokázal popáté za sebou vyhrát, ovšem i druhé místo mu zajistilo malý křišťálový glóbus za vítězství v disciplíně. Poslední závod sezony vyhrál Ital Rocca, ovšem největší pozornost si vysloužil Švýcar von Grünigen. Ten se s kariérou rozloučil na dřevěných lyžích, s řemínkovým vázáním a ruksakem na zádech.

Pallander, světový šampion z roku 1999, vyhrál poslední čtyři závody. Tentokráte sice nestačil na Giorgio Roccu, ale celkové vítězství před Ivicou Kosteličem mu přesto neuniklo. Bronz získal Rakušan Manfred Pranger. Pallander se stal vůbec prvním finským lyžařem, který celkově vyhrál disciplínu Světového poháru.

Symbolickou jízdou na na 'pravěkých' lyžích se s vrcholovou kariérou rozloučil Švýcar Michael von Grünigen, který v sobotu získal globus za celkové vítězství v obřím slalomu. Trať proplužil na historickém vybavení v kožených botách a ruksakem na zádech jen s velkými potížemi.

Fin Kalle Palander vyhrál Kalle Palander vyhrál Světový pohár slalomářů

Švýcarský sjezdař von Grünigen sjel svůj poslední slalom v kariéře ve značně nekonvenční lyžařské výstroji

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž