Rakouské sjezdařky v Sv. Mořici dominovaly

S v a t ý M o ř i c - Rakušanky dominovaly třetímu sjezdu letošního Světového poháru, mezi prvními česti jich skončilo pět. Zvítězila Brigitte Obermoserová a dosáhla tak poprvé v této sezoně na stupně vítězů. Se ztrátou 35 setin dojela druhá Renate Götschlová a třetí největší překvapení závodu až se startovním číslem 44 jedoucí Kanaďanka Emily Brydonová. Vítězka předcházejícího sjezdu v Lake Louise Italka Isolde Kostnerová se musela spokojit až se šestým místem, ale po třech závodech zůstává v čele celkového pořadí sjezdu. Celkovému pořadí Světového poháru nadále dominuje Němka Ertlová.

Závod se vyvíjel podle očekávání, dlouho byla v čele Ingeborg Markenová z Norska a předstihla ji až se startovním číslem patnáct Kostnerová. Tu nedokázalo pět dalších závodnic předstihnout, ale poté přišla rakouská vlna a smetla vše co jí stálo v cestě. Radujícím se Rakušankám, už pózujícím fotografům v cíli poté trochu pokazila radost vynikající jízdou Brydonová. Někdejší hvězda této disciplíny Picabo Streetová, která se nedávno vrátila na svahy, zatím marně hledá bývalou formu a nedokázala se vměstnat mezi prvních dvacet závodnic.  

Výsledky sjezdu SP žen ve Svatém Mořici:
1. Obermoserová 1,39.03, 2. Götschlová  +0.35 (obě Rak.), 3. Brydonová  +0.43 (Kan.), 4. Dorfmeisterová +0.47, 5. Meissnetzerová +0.48, 6. Schneiderová +0.76 (všechny Rak.), 7. Kostnerová +0.85 (It.), 8. Powersová +0.93 (USA), 9. Markenová +1.23 (Nor.), 10. Huberová (Něm.), 11. Lefrancoisová (Kan.), 12. Laliveová (USA), 12. Alpigerová (Švýc.), 14. Mendesová (USA), 15. Kuendigová (Švýc.), 16. Schusterová (Rak.), 17. Suchetová (Fra.).

POŘADÍ SP (CELKOVÉ I JEDNOTLIVÝCH DISCIPLÍN) ZDE

Rakušanka Brigitte Obermoserová nenašla ve sjezdu ve Svatém Mořici přemožitelku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž