Ondřej Berndt

Ondřej Berndt | foto: Zoom Agence

Historicky první mistrovské sjezdy vyhráli Berndt a Pauláthová

  • 1
Ondřej Berndt a Kateřina Pauláthová vyhráli první sjezdy, které se konaly jako domácí mistrovství republiky od vzniku v samostatného Česka. Úterní lyžařské závody ve Špindlerově Mlýně byly dvoukolové a jely se v náročných podmínkách za vydatného sněžení.

V rámci mezinárodního českého šampionátu zvítězil ve sjezdu mužů moldavský závodník Christopher Hörl před Berndtem. Třetí byl Jan Hudec, který bral české stříbro a v závodu pátý Tomáš Kinský vybojoval v českém hodnocení bronz.

„Jsem spokojený. Z každého titulu mám radost, to je jasný. Ve sjezdu to bylo poprvé, ale pro mě má každý stejnou váhu,“ řekl Berndt, který triumf ve sjezdu přidal k domácím titulům ze superobřího slalomu a kombinace z roku 2013.

V součtu obou kol porazil skoro o vteřinu bronzového olympijského medailistu ze Soči Hudce. Ten jel závod po nedávných problémech se zády.

„Před pár dny jsem se nemohl ani pohnout. Teď se můžu hýbat a ještě k tomu závodit na medaili, tak jsem šťastný. Některé medaile mají cenu zlata,“ prohlásil Hudec na svazovém webu.

Pauláthová získala už desátý český titul. V obou kolech zajela nejrychlejší čas a zvítězila s náskokem 1,12 sekundy před Ivou Křížovou. „Těší mě to. Po tom počasí jaké bylo, jsem ráda, že jsem zdravá,“ řekla Pauláthová.

Takové štěstí neměla podle svazového webu Karolína Kloučková, která si při pádu zlomila nadvakrát holenní a k tomu lýtkovou kost.

Domácí šampionát pokračuje ve čtvrtek superobřími slalomy, začne také kombinace, která vyvrcholí v pátek slalomem.

MČR ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně

Sjezd (dvoukolový)

Muži: 1. Berndt (TJ Bižuterie Jablonec) 2:07,43, 2. Hudec (nezařazený člen SLČR) -0,95, 3. Klinský (TJ Sokol Deštné v O.h.) -1,63.

Ženy: 1. Pauláthová (Ski Paulát Havířov) 2:12,83, 2. I. Křížová (Ski Zlín Charvátová) -1,12, 3. Schrommová (SK Šumperk) -1,50.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž