Nikol Kučerová (zcela vlevo), ilustrační foto

Nikol Kučerová (zcela vlevo), ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Skikrosařka Kučerová na mistrovství světa neuspěla v kvalifikaci

  • 0
Česká lyžařka Nikol Kučerová na mistrovství světa ve skikrosu neuspěla v kvalifikaci. Ve švédském středisku Idre Fjäll zajela mezi 19 závodnicemi osmnáctý čas a nevešla se mezi šestnáct čtvrtfinalistek.

Jednatřicetiletá Kučerová obhajovala sedmé místo z předloňského šampionátu v Solitude. V kvalifikaci tam sice obsadila až 19. místo, ale tehdy se jely i osmifinálové jízdy a česká závodnice se probojovala až do malého finále.

Ve Švédsku začne vyřazovací část čtvrtfinálovými jízdami a Kučerovou od postupového času dělilo 37 setin. Za nejrychlejší lyžařkou Fanny Smithovou, švýcarskou vicemistryní světa, zaostala o 4,67 sekundy. Nejlepším výsledkem Kučerové na MS je šesté místo z roku 2015 v Kreischbergu.

Mezi muži, kterých postupovalo 32, byl nejrychlejší obhájce titulu Francois Place z Francie, Češi na startu nebyli. Mistrovské závody jsou na programu v sobotu. Ve čtvrtek budou v Idre Fjäll bojovat o medaile snowboardcrosaři včetně obhájkyně titulu Evy Samkové a tria Jan Kubičík, Radek Houser a Jakub Žerava. V pátek je na programu týmový závod snowboardistů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž