Záchranáři odvážejí po pádu českou skokanku na lyžích, čtrnáctiletou Lucii Míkovou.

Záchranáři odvážejí po pádu českou skokanku na lyžích, čtrnáctiletou Lucii Míkovou. | foto: Radek Petrášek, ČTK

Na libereckém můstku spadla další Češka. Míková skončila na nosítkách

  • 67
Už pro druhou českou skokanku na lyžích skončil trénink na páteční závodem mistrovství světa v Liberci pádem. Ve středeční dopolední přípravě na můstcích na Ještědu upadla Lucie Míková a na první pohled na tom byla hůř než její dvanáctiletá reprezentační kolegyně Natálie Dejmková. Ta neustála svůj pokus v úterý.

O dva roky starší liberecká závodnice Míková opustila doskočiště na nosítkách. "Míková si po pádu stěžovala na bolest v koleni," řekl trenér českých reprezentantek Jaroslav Sakala.

Skokanka aktuálně podstupuje komplexní vyšetření zraněného kolena a lékaři jí ošetřili několik pohmožděnin.

Už v úterý při prvním tréninku se zranila dvanáctiletá reprezentantka Natálie Dejmková. Dále čtěte: Skokanka na lyžích už při tréninku upadla. A přišla o mistrovství.

Podle trenéra Sakaly byl nepovedený skok Míkové podobný právě úternímu pádu Dejmkové.

Ptejte se

šéfky Neumannové

Kateřina Neumannová telefonuje

Prezidentka organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování Kateřina Neumannová bude po dobu šampionátu odpovídat na otázky čtenářů MF DNES. Dotazy posílejte na emailovou adresu MSLiberec@mfdnes.cz
Podrobnosti zde.

"Jury zase dala nájezd strašně nízko, holky měly problémy přeletět buben. Lucie si škrtla patkama, rozhodilo ji to a spadla. Navíc jak sněžilo, tak buben docela splýval, až po tom jejím pádu jury rozhodla, aby se tam daly nějaké větvičky," prohlásil Sakala.

Trenér už v úterý rozhodl, že Dejmkovou nepostaví do pátečního závodu na středním můstku, který pro skokanky bude jejich historickou premiérou na velké světové soutěži. Totéž nyní zřejmě čeká i Míkovou.

V českém týmu dále figurují Vladěna Pustková a Michaela Doleželová.

Zatímco premiérový závod skokanek na lyžích příjde na řadu až v pátek, světový šampionát odstartuje už dnes.

Předehru obstarávají dva dopolední kvalifikační závody v běhu na lyžích a večer pak proběhne v liberecké Tipsport Aréně slavnostní zahájení. 

, ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž