Mikaela Shiffrinová před kombinací na mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo.

Mikaela Shiffrinová před kombinací na mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo. | foto: AP

Soupeřky, střezte se. Shiffrinová se chce věnovat i rychlostním disciplínám

  • 2
Mikaela Shiffrinová se v nadcházející sezoně lyžařského Světového poháru hodlá naplno vrátit i k rychlostním disciplínám poté, co se v uplynulém ročníku věnovala takřka výhradně slalomu a obřímu slalomu. Dvojnásobná olympijská vítězka oznámila, že plánuje start v Lake Louise, kde jsou na programu dva sjezdy a super-G.

„Po celou kariéru se budu vždycky soustředit na technické disciplíny, ale rychlost miluju a Lake Louise mám obzvlášť ráda. Takže to teď plánuju takhle,“ řekla Shiffrinová. „Nejspíš ale nepojedu každý rychlostní závod, to zkrátka není možné,“ dodala Američanka k výhledu na sezonu.

Shiffrinová si připsala první výhru v rychlostní disciplíně v SP právě v Lake Louise, kde v roce 2017 ovládla sjezd. O rok později v kanadském zimním středisku vybojovala výhru v super-G.

Nový ročník zahájí tradičně koncem října obří slalom v Söldenu, který v roce 2014 Shiffrinová vyhrála. V uplynulé sezoně se vrátila k závodění až v listopadu po desetiměsíční pauze, kterou si vybrala po náhlém úmrtí otce i kvůli následným problémům se zády. S výjimkou mistrovství světa v Cortině d’Ampezzo, kde vyhrála kombinaci a bronz v super-G, ale závodila jen v technických disciplínách.

„Minulý ročník byl trochu jako comeback. A zkrátka jsem neměla na víc, než se soustředit jen na slalom a obřák,“ konstatovala vítězka 69 závodů SP, jež během kariéry třikrát ovládla celkové hodnocení seriálu. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž