Kouč po srážce s Cavagnoudovou lyžoval

Ga-Pa - Téměř deset týdnů po srážce, která byla osudná pro francouzskou lyžařkou Régine Cavagnoudovou, si německý trenér Markus Anwander na nehodu nepamatuje. S odstupem času za něj necítí vinu a o nehodě na sjezdovce rakouského ledovce Pitztal se mu nehovoří lehce. "Po informacích, které mám, jsem přesvědčen o své nevině," řekl čtyřicetiletý kouč, který se z těžkých zranění zotavuje doma v Garmisch-Partenkirchenu. V příštím týdnu se v Rakousku společně s dalšími svědky nehody zúčastní výslechu u státního zástupce Rudolfa Kolla.

"Ještě je potřeba objasnit pár detailů. Je těžké určit, kdo je za incident zodpovědný. Sama tragédie je však pro všechny zúčastněné už tak obrovským trestem," zdůraznil Anwander, jenž byl po srážce dva týdny byl v komatu, měl zlomenou lebku a mnoho dalších zranění. Lékaři mu několikrát operovali obličej a záda. Před třemi týdny mohl z Innsbrucku odjet domů.

"Zranění se hojí. Daří se mi poměrně dobře, ale chybí síla," řekl trenér, který zhubl o patnáct kilogramů.

Na Nový rok se poprvé postavil na lyže a po dlouhé době opět dohlížel na trénink svých svěřenkyň. Naplno se chce vrátit k práci koncem ledna. "Už se na to těším," přiznal.

Z nehody s Cavagnoudovou se poučil, strach na sjezdovce však cítit nebude. "Je těžké o tom hovořit, snažím se vzpomínky potlačit. Necítím ale žádné stopy strachu či špatného pocitu," řekl s tím, že každopádně bude v budoucnu ostražitější.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž