Norský lyžař Peter Northug slaví zlatou medaili ze sprintu na mistrovství světa...

Norský lyžař Peter Northug slaví zlatou medaili ze sprintu na mistrovství světa v Falunu. | foto: AP

Slavný Northug poběží při Jizerské padesátce sprint

  • 1
Slavný bývalý norský běžec na lyžích Petter Northug ozdobí doprovodný program 53. ročníku Jizerské padesátky. Čtyřiatřicetiletý dvojnásobný olympijský vítěz se postaví na start sprintu, který se uskuteční v pátek 7. února. V něm se utká s dosud nezveřejněnými soupeři o prémie v celkové výši 450 tisíc korun, pro vítěze obou kategorií je určeno sto tisíc.

„Je pro mě velkou motivací si zazávodit na specifické trati v Jizerských horách, kterou musím nejdříve trochu poznat. I proto vyrážím o den dříve, i když se sprint jede až v pátek večer,“ uvedl Northug v tiskové zprávě pořadatelů.

Třináctinásobný mistr světa ukončil kariéru předloni v prosinci. Pro letošní zimu je v dálkových bězích členem týmu Ragde Eiendom, jelikož má jediný cíl. „Běžet Vasův běh. Letos pro zábavu a jednou možná na výhru,“ řekl Northug v listopadu. V minulosti běžel z dálkových běhů Marcialongu v roce 2012 a předloni Birkebeiner.

Do Benzina sprintu, jak se závod na 1,5 km soupaž oficiálně jmenuje, se mohou závodníci hlásit až do pondělí 3. února na webu sportid.cz.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž